Foto: Rețetă de la bucătarul Marian Danu: Supa cremă de sparanghel

Rețetă de la bucătarul Marian Danu: Supa cremă de sparanghel

Astăzi, bucătarul Lo Chef, Marian Danu, îți propune o rețetă delicioasă și sănătoasă: supa cremă de sparanghel. Pe lângă faptul că are un gust deosebit și îți încarcă organismul cu beneficii, sparanghelul este unul dintre cele mai sănătoase alimente, potrivite în dieta de slăbire și de detoxifiere.

separator

supa

Ingrediente:

  • ceapă
  • fenicul
  • țelină
  • cartofi
  • sparanghel
  • spanac
  • semințe de dovleac

Mod de preparare


Într-un castron călim țelina, ceapa și feniculul tăiate din timp, lăsăm câteva minute după care adaugăm și cartoful. Între timp tăiem vârfurile de sparanghel și le dăm deoparte, iar tulpinile le punem în castron alături de legume, turnăm deasupra bulion sau apă și lăsăm să fiarbă la foc domol. Într-o tigaie încinsă punem vârfurile de sparanghel, puțin fenicul feliat fin și semințele de dovleac și le călim, însă, avem grijă să rămână crocante. Când legumele sunt fierte luăm castronul de pe foc, adaugăm frunzele proaspete de spanac și mixăm cu ajutorul unui blender până obținem o cremă. Turnăm compoziția în farfurie și aranjăm deasupra mixul de semințe și legume crocante. La dorință poate fi servită și cu puțină frișcă. Poftă mare!

supa2

alte Articole interesante