Ai poftă de dulce? Îți poți face un bounty raw vegan

Tot mai mulţi oameni adoptă alimentaţia vegană, pentru a slăbi şi a avea o viaţă mai sănătoasă. Chiar și dulciurile raw vegane sunt benefice pentru organism și cel mai important, nu îngrașă. De aceea, nu ezita să prepari rețeta de desert Bounty raw vegan.

separator

bounty2

 Ingrediente:
  • 300 gr nucă de cocos proaspată (aprox. 2 nuci de marime medie);
  • 100 gr caju crud;
  • 1/2 cană apă;
  • 50 gr ulei de cocos (presat la rece);
  • 100 gr miere;
  • 30 gr fulgi cocos uscat.

Învelișul  de ciocolată:

  • 1/2 cană unt de cacao topit;
  • – 4 Lg miere (sau după gust);
  • – 5-6 Lg cacao (sau după gust).

bounty1

Mod de preparare:

Folosește nuca de cocos proaspătă în loc de fulgi, pentru textură, aromă și beneficiile pe care le are asupra sănătății.
Nuca de cocos se desface și se curață de coaja subțire și maro, apoi se spală cu apă călduță și se dă printr-o răzătoare cât mai fină. Când desfaci nuca, încearcă să obții bucăți cât mai mari. pentru a-ți ușura munca când dai prin răzătoare. Apoi, pune în blender caju (pe care înainte îl poți lăsa la înmuiat în apă timp de o oră) împreună cu 1/2 cană de apă. Procesează până când obții o cremă fină și consistentă. Transferă crema în robotul cu lama S și adaugă și restul ingredientelor: fulgii de cocos răzuiți, uleiul de cocos, mierea, fulgii de cocos uscați. Amestecă până cînd totul este bine omogenizat. Dacă nu ai un robot, poți amesteca toată compoziția cu mâna.

Ia câte puțin din compoziție și formează cu atenție batoane de dimensiunea dorită. Compoziția este destul de moale și nu foarte lipicioasă. Vei întâmpina puține dificultăți la tăierea batoanelor, deoarece sunt un pic sfărmicioase.
După ce le-ai lăsat să stea la congelator cel puțin 2 ore, poți pregăti crema de ciocolată.

Tot ce trebuie să faci este să topești untul de cacao pe baie de aburi, să adaugi mierea și cacao și să amesteci până când totul este bine omogenizat. Adaugă mierea și cacao treptat și gustă pentru a obține aroma preferată.
Lasă crema să stea 4-5 minute la temperatura camerei pentru a se întări un pic, apoi scoate batoanele din congelator și învelește-le bine în ciocolată. Lasă-le în congelator 30-40 minute, apoi pot fi consumate sau puse în frigider.

Sursa

alte Articole interesante