Am preparat conopida ca și cum ar fi carne. Cum a ieșit? Incredibil

Ești în căutarea unei rețete gustoase, sănătoase, ușor de făcut și la un preț accesibil? Atunci îți propun conopidă pe post de carne.

separator

c5(2)

Conopida este o legumă pe care nu o folosim destul de des și este păcat deoarece nu costă mult și este un înlocuitor minunat al cărnii.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 2 conopide mari, spălate și tăiate bucăți;
– 3 căței de usturoi mărunțiți;
– 2 lămâi mari: avem nevoie nu doar de suc, ci și de coaja rasă;
– 3 linguri de ulei de măsline;
– 3/4 lingura de boia iute;
– 2 lingurițe chimen;
– sare și piper măcinat după gust;
– pătrunjel proaspat mărunțit.

Cum se prepară:
– într-un bol amestecăm coaja de lămâie cu boia, chimen, sare și piper;
– într-un alt bol adăugăm sucul de lămâie, uleiul de măsline și usturoiul mărunțit;
– punem tigaia grill la foc mediu și lăsăm să se încingă;
– pe bucățile de conopidă presăram amestecul de ingrediente uscate, asigurându-ne că ajung pe toate părțile; transferăm bucățile de conopidă pe grill și, cu o pensulă, întindem și celălalt amestec;
– după cinci minute, întoarcem și pe cealăltă parte și mai adăugăm din amestecul de ulei de măsline, suc de lămâie și usturoi;
– acoperim cu un capac, dăm focul la minim și lăsăm pentru încă cinci minute sau până când bucățile de conopidă s-au înmuiat;
– transferăm totul pe o farfurie întinsă și garnisim cu pătrunjel proaspăt tocat.

Sursa

alte Articole interesante