Căpşuni în ciocolată: fructe afrodisiace pentru o seară romantică

O seară romantică are în componența sa căpşuni, ciocolată și vin spumant. Pune-ți imaginația la contribuție și “îmbracă într-un smoking din ciocolată alba şi neagră” fructele afrodisiace cum ar fi de exemplu căpşunile. Iubitul tău va fi cel puțin surpins de originalitatea și romatismul de care vei da dovadă.

separator

chocolate-dipped-strawberries-horiz-640

 

Ingrediente:

  • 20 de căpşuni proaspete, cu codiţă
  • 200 gr de ciocolată albă
  • 250 gr de ciocolată neagră

Mod de preparare

1. Spală şi usucă bine căpşunile, astfel încât ciocolata să poată adera bine la fructe.


2. Topeşte ciocolata în cuptorul cu microunde sau la abur, urmărind în același timp instrucţiunile de pe ambalaj.

3. Topeşte ciocolata albă. Scufundă căpşunile în ea lăsând neacoperit circa 1 cm de la codiţă. Roteşte şi agită un pic căpşuna, pentru a scăpa de excesul de ciocolată și aşează fructele pe o bucată de hârtie să se usuce ciocolata.

chocolate-dipped-strawberries-method-600-1 chocolate-dipped-strawberries-method-600-4 chocolate-dipped-strawberries-method-600-6

4. Topeşte ciocolata neagră. Scufundă căpşunile în unghi de 45 de grade pe ambele părţi ca să „croieşti” sacoul. Lasă excesul să picure înapoi. După aşează din nou “capodoperele” pe o bucată de hârtie să se usuce.


5. Pune ciocolata neagră topită în colţul unei pungi de plastic, taie vârful pentru a face un mic orificiu şi „pictează” papionul şi nasturii.

6. Lasă căpşunile la loc uscat şi răcoros să se întărească.

Îţi recomandăm să consumi aceste delicii, chiar în ziua în care le-ai preparat. Nu rata şansa de a-ţi surprinde iubitul sau soţul într-un mod neobişnuit!

În funcție de preferințe poți presăra peste căpșuni, înainte să se usuce ciocolata: fulgi de cocos, ciocolata rasă, sprinklere sau bombonele mici.

christmas-chocolate-covered-strawberries-and-salted-caramel-dark-chocolate-candy-apples-01

alte Articole interesante