Cea mai simplă și delicioasă rețetă de lasagna

Lasagna este una din cele mai iubite feluri de mâncare, e absolut delicioasă și se poate face într-o multitudine de variante. Lasagna este constituită din mai multe straturi și cea mai cunoscută variantă de lasagna este cea cu carne tocată, varianta care conține un strat de paste, unul de sos bechamel, unul de carne tocată și unul de parmezan.Varianta pe care v-o preznt azi am spicuit-o de pe www.caietulcuretete.com și le va plăcea mlt și copiilor.

separator

lasagna-bolognese

Ingrediente:

400 gr foi lasagna
200 gr parmezan

pentru umplutura de carne:

500 gr carne tocată
2 cepe
200 ml vin roșu
400 gr roșii cuburi
sare, piper
oregano

pentru sosul bechamel:

100 gr unt
2 linguri făină
500 ml lapte
sare, piper
nucșoară după gust

Mod de preparare:
Tocăm mărunt ceapa și o călim în puțin ulei doar cât să devină translucidă.
ceapa
Adăugăm carnea tocată și amestecăm din când în când. În momentul în care compoziția devine uscată adăugăm vinul și lăsăm pe foc până când carnea este bine gătită.
tocatura
Adăugăm roșiile cuburi, sarea, piperul și oregano și dăm în câteva clocote până ce roșiile sunt bine fierte.
rosii
Pregătim sosul bechamel. Într-o crăticioară topim untul.
unt
Adăugăm făina în untul fierbinte.
faina
Dăm deoparte de pe aragaz și amestecăm până la omogenizare.
amestAdaugam laptele puțin câte puțin și dăm într-un clocot atât cât să se îngroașe ușor. Adăugăm nucșoara, sarea și piperul. Cantitatea de lapte poate varia în funcție de cât de gros vă doriți să fie sosul.
lapte
Punem în tavă un strat de foi.
foi
Turnam deasupra câteva linguri de sos bechamel. Eu am pus sosul fierbinte.
foi2
Peste sosul bechamel punem un strat de carne tocată.
foi3
Peste carne vom rade parmezan.
foi4
Punem din nou un rând de foi.
foi6
Și repetă, până terminăm. Mie la final mi-au ieșit 5 rânduri de foi (15 bucăți în total) Peste ultima foaie turnăm sos bechamel din belșug și radem parmezan.
foi7
Dăm la cuptor la 200 grade pentru circa 30-40 minute.
lasagna

alte Articole interesante