Cheesecake cu brânză și smântână – fără coacere

Este cel mai cremos cheesecake pe care l-ai gustat vreodată și un desert ideal pentru cei mici. Mulți îl preferă în locul tortului clasic, pentru că se prepară foarte ușor, nu necesită blat și nici coacere în cuptor.

separator

Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente, care vor încăpea ideal într-o fromă de 26 cm:

  • 500 gr. cremă de brânză
  • 750 gr. de smântână
  • 200 gr. de zahăr
  • 100 gr. de unt
  • 12-15 biscuiți
  • sucul și coaja rasă de la o lămâie
  • o lingură de miere
  • 100 ml de apă
  • 3 lingurițe de gelatină

Preparare:

Mai întâi, pregătește baza desertului. Apoi, pune untul la topit, la foc mic până capătă o culoare maro deschisă. Într-un bol sfărâmă biscuiții cu mâinile și toarnă peste ei, untul topit amestecând. Pune amestecul de biscuți și unt pe fundul formei și presează pentru al tipări bine. Acesta va fi baza cheesecake-ului. La dorință, poți tapeta și pereții formei cu acest blat.Pune gelatina la înmuiat în apă rece câteva minute. Între timp, pune apa, zahărul, mierea și coaja de lămâie într- o cratiță. Adu la fierbere și amestecă până când zahărul se topește. Adaugă apoi, sucul de lămâie și gelatina. Apoi, pune crema de brânză și smântâna într-un bol, amestecând ușor cu o lingură până când obții o compoziție cremoasă.

Toarnă crema în formă peste baza de biscuiți și unt, nivelează și acoperă tava cu o folie. Pune la frigider peste noapte, pentru a se întări. Dimineața, scoate cheesecake-ul din formă și ornează-l cu fructe de pădure sau cu ciocolată, după preferințele gustative.

Să ai poftă bună!!!

alte Articole interesante