Chifteluţe de somon la cuptor

Chifteluţele de somon la cuptor sunt foarte gustoase şi sunt iubite deopotrivă de copii şi de adulţi. Dacă ai un copil căruia nu-i place peştele îi poţi oferi chifteluţele de somon. Ca să faci totul şi mai atractiv fă un desen vesel pe farfurie, de pildă ai putea desena o fată veselă şi chifteluţele ar putea fi ochişorii, sau pui ochişori chifteluţelor şi inventezi o poveste amuzantă. Fii jucauţă şi inventivă, sunt sanse mari să le şi mănânce cu mare poftă până la final. Daca nu, nu te necăji, măcar v-aţi distrat!

separator


chiftele
Ingrediente:

  • 300 gr file de somon
  • 1 ou
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lingură sos soia
  • 1 lingură pesmet
  • 2 linguri ulei de măsline
  • câteva fire ceapă verde
  • câteva fire pătrunjel verde
  • sare, piper

chiftele-de-somon

Mod de preparare:

Mai întâi desfacem pielea de pe file dacă aceasta există apoi tăiem fileul în bucăţi mai mici şi le punem în vasul robotului de bucătărie.

chifteale

Pornim robotul şi mărunţim carnea de somon. Nu îl mixăm mult fiindcă se va face pastă.

chifteale1

Adăugăm oul, usturoiul pisat, sarea, piperul, sosul de soia, ceapa şi pătrunjelul tocate mărunt. Sare nu puneţi foarte multă fiindcă şi sosul de soia este sărat.

chifteale2

Amestecăm până obţinem o compoziţie omogenă.

chifteale3

Adăugăm pesmetul.

chifteale4

Cu mâinile unse cu puţin ulei de măsline modelăm chifteluţele şi le aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Nu le faceţi foarte mari fiindcă vor rămâne crude la mijloc.

chifteale5

Turnăm pe fiecare chifteluţă un strop de ulei de măsline.

chifteale6

Coacem chifteluţele de somon la 160 grade folosind funcţia de ventilaţie pentru 30 minute.

chifteale7

Sunt foarte bune atât calde alături de o garnitură, dar şi reci pe post de aperitiv.

Sursa: www.caietulcuretete.com

alte Articole interesante