Ciorbă de perişoare pentru un prânz delicios!

Este o ciorbă foarte gustoasă şi delicioasă. O prepari foarte rapid și este perfectă pentru un prânz sățios.

separator

 

Ingrediente:

  • un morcov
  • un păstârnac
  • 80 g ţelină
  • o ceapă
  • 3-4 cartofi medii
  • 4,5 l apă
  • 300 – 400 g roşii în bulion
  • borş
  • fidea
  • leuştean verde
  • o lingură de ulei
  • sare

Pentru perişoare ai nevoie de:

  • 700 g carne tocată de vită
  • 1-2 ouă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Zarzavatul pentru ciorbă se toacă mărunt şi se pune la fiert în apă cu puţină sare şi o lingură de ulei. În carnea tocată se pune un ou, sare şi piper şi se omogenizează foarte bine. Iei în palmă puţin din compoziţie şi faci forma unei nuci din ea. După ce ai pregătit toate perişoarele, dacă zarzavatul este aproape fiert, le pui în ciorbă. După 30 de minute de fierbere, adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi laşi să fiarbă 15 minute, apoi pui borşul, roşiile şi fideaua, mai adaugi sare după gust. Când ciorba este gata, pui verdeaţa tocată mărunt.

Poţi servi ciorba de perişoare cu ardei iute sau smântână. Poftă bună!

alte Articole interesante