Cornulețe cu gem fără gluten

Cornulețele cu gem sunt unele dintre cele mai populare fursecuri din copilărie. Cel puțin din copilăria mea. Mama mea le făcea cu untură de porc. Eu însă, am găsit pe divainbucatrie.ro o rețetă mai specială, pentru cei care prezintă intoleranță la gluten, dar și pentru cei care nu suportă gustul de untură. Cornulețele sunt pregatite din făină specială de patiserie fără gluten, iar în loc de untură se folosește untul.

separator

CORNULETE-CU-GEM-FARA-GLUTEN
INGREDIENTE:

600 g mix C – Mix Patisserie

15 g drojdie uscată fără gluten

200-220 ml lapte

2 oua + 1 gălbenuș

60 g unt topit

120 g zahăr

1 vârf cuțit de sare

1 linguriță esență  vanilie

1 linguriță coajă rasă de portocale

150 g gem de prune gros

60-100 g nuci măcinate

PREPARARE:

Amestecăm făina cu drojdia și zahărul, apoi adăugam 200 ml de  lapte călduț.

CORNULETE-CU-GEM-FARA-GLUTEN-2

Turnăm untul topit și răcit, adăugăm esența de vanilie, coaja rasă de portocale, un vârf de cuțit de sare, apoi încorporăm 2 ouă întregi și un gălbenuș.

CORNULETE-CU-GEM-FARA-GLUTEN-5

Frământăm aluatul pînă devine neted și nu se lipește de mâini. În funcție de mărimea ouălelor există posibilitatea  ca aluatul ăa mai necesite 20 ml lapte. Punem aluatul într-un bol, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm în loc cald să crească până își dublează volumul. întindem apoi fâșii dreptunghiulare, întindem pe latura mai lungă gem cu ajutorul unei lingurițe (avand grija să lăsăm 1 cm liber de la margine), apoi presărăm nuca măcinată. Rulăm dinspre partea cu gem, tăiem în bucăți cu o dimensiune relativ egală, le punem în tava tapetata cu hârtie de copt păstrând distanța între ele, apoi le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C 12-15 minute, până se rumenesc ușor. Le tăvălim imediat cum le scoatem din cuptor prin zahăr pudră.  Vom repeta operatiunea până terminăm aluatul. CORNULETE-CU-GEM-FARA-GLUTEN-6

CORNULETE-CU-GEM-FARA-GLUTEN-7

Să aveți poftă!

CORNULETE-CU-GEM-FARA-GLUTEN-B

alte Articole interesante