Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru costiţe:
- 16 costiţe de porc
- 1 lingură sos tabasco
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 pahar vin roşu
Pentru porumbul cu unt:
- 2 ştiuleţi de porumb dulce
- 50 g unt sărat
- 1 lingură rasă ierburi aromatice
- piper
Pune într-un castronel vinul roşu, sosul tabasco, uleiul de măsline şi frunzuliţele de rozmarin.
1. Toarnă marinata peste costiţe (foto 2) şi lasă-le să se odihnească 30 de minute în frigider. Scoate-le şi zvântă-le foarte bine.
2. Pune costiţele pe grătarul încins, aşezat la o înălţime mai mare faţă de jar. În felul acesta, căldura indirectă va determina topirea lentă a grăsimii, iar carnea nu se va arde.
3. Freacă untul cu o spatulă până devine cremos şi încorporează ierburile tocate, pune piper, după gust, aşază-l pe o bucată de hârtie de copt, apoi ruleaz-o, dând untului forma de cilindru. Pune-l în frigider să se întărească.
4. Frige porumbul, apoi taie-l discuri de 2-3 cm grosime şi pune pe ele unt aromat. Serveşte costiţele crocante cu garnitură de porumb.
Ştiai că…
Tabasco este un sos preparat din ardei iute, oţet, sare, zahăr şi arome? Se comercializează îmbuteliat în sticle, din el folosindu-se doar câteva picături pentru condimentarea mâncărurilor, a cărnii şi a anumitor tipuri de cocktailuri.
Reţetă preluată din „Preparate la Grătar”