Pentru miel:
Pentru umplutură:
- 1 fir mic de praz
- 1 morcov
- 1 dovlecel
Pentru garnitură:
- 12 ardei capia mici
- 100 g mozzarella
- 12 fileuri de anşoa
- 1 lingură pesmet
- 1 linguriţă seminţe de pin
- 50 g măsline negre fără sâmburi
Taie julien prazul, morcovul şi dovlecelul, opăreşte-le, scurge-le şi căleşte-le puţin într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline încins. Pune sare şi piper, după gust.
1. Dezosează cotletul de miel, taie muşchiul în două, pe lung, întinde-l, bate-l puţin cu ciocanul de şniţele şi umple-l cu legumele călite; leagă muşchiul cu aţă de bucătărie. Prăjeşte-l în tigaie cu ulei de măsline încins, ierburi aromatice (cimbru, măghiran, rozmarin), sare şi piper, după gust, întorcându-l pe toate părţile. Transferă-l apoi în cuptor, la 180º C, şi lasă-l circa 20-30 de minute.
2. Spală şi zvântă ardeii, apoi coace-i pe o tablă sau direct pe flacără, întorcându-i cu grijă pe toate părţile. Pune-i câteva minute într-o pungă de plastic (sau într-o crăticioară cu capac), curăţă-i de pieliţe, cotoare şi seminţe, apoi taie-i jumătăţi. Toacă mărunt mozzarella, fileurile de anşoa, măslinele, adaugă seminţele de pin şi pesmetul, apoi amestecă bine. Ia cu linguriţa din această compoziţie şi pune pe ardeii copţi tăiaţi jumătate. Rulează-i şi fixează-i cu câte o scobitoare, apoi dă-i la cuptor pentru 5 minute.
3. Serveşte muşchiul tăiat rondele, alături de rulourile de ardei copt şi, după gust, cu un sos obţinut din bucăţelele de ardei căzute la tăiere puse puţin la fiert în supă, apoi pasate în blender.
Reţetă preluată din „Preparate din carne”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md