Cremă de lămâie Brûlée


Ingrediente:Cremă de lămâie "brûlée"

  • 1 pahar zahăr “Cinci Inimioare”
  • 150 ml lapte proaspăt
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingură coajă de lamâie rasă
  • 2 linguri suc de lamâie
  • 1 gălbenuș

Mod de preparare:

  • Se pune la fiert 100 ml de lapte.
  • Într-un vas separat, 50 ml de lapte se adaugă în amidonul de porumb pentru a se înmuia. Amidonul va îngroșa masa de cremă brulee.
  • Într-un vas încins se topește zahărul, până la caramelizare.

După ce se răcește zahărul caramelizat, dar înainte de a începe să se strângă, se toarnă laptele fierbinte și se amestecă bine.

  • Compoziția obținută se fierbe până când zahărul se dizolvă în totalitate.
  • Se adaugă zestul de lămâie.
  • Atunci când zahărul și laptele dau în clocot și se îngroașă, se  adaugă amidonul dizolvat și se amestecă bine.
  • Frișca se adaugă în amestecul caramelizat și se omogenizează cu ajutorul unei spatule. Readucem la foc.
  • Când masa de Creme Brulee se răcește, se adaugă un gălbenuș de ou și câțiva stropi de suc de lămâie.
  • Conținutul astfel obținut se varsă în cupe de desert, se decorează cu felii de lămâie și se lasă la răcit.

Cremă de lămâie Brûlée ggf hjgh jghgf Cremă de lămâie "brûlée"
Cremă de lămâie "brûlée"

alte Articole interesante