Cupcakes cu cireșe de la Valerie’s Food. Sunt delicioase

Cine vrea să încerce cupcakes-urile dulci, moi și mirositoare  recomandate de food bloggerița Valeria Țurcan? Un desert delicios, care poate fi gătit în doar 35 de minute.

separator


Ingrediente:

  • 1, ½ cană – făină albă
  • 1 linguriță – praf de copt
  • 1 cană – zahăr
  • 100 gr. – unt (la temperatura camerei)
  • 3 ouă
  • 5 linguri – smântână
  • 1 linguriță – extract de vanilie
  • 200 gr. – cireșe

PENTRU DECOR:

  • Zahăr pudră

Mod de preparare:

  • Încălzește cuptorul la 190 de grade C.
  • Mixează bine zahărul și untul într-un bol, până devine ca o cremă, apoi încorporează ouăle.
  • Adaugă smântâna și extractul de vanilie și amestecă până se încorporează tot.
  • Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă peste compoziția lichidă.
  • Amestecă toate ingredientele până se omogenizează complet.
  • Spală bine cireșele, scoate-le sâmburii și pune-le pe un șervețel de hârtie să se zvânte puțin.
  • Așează foile de copt în tava specială de cupcakes. Pune câte 2-3 cireșe fără sâmburi în fiecare foiță și toarnă aluat (să umple 2/3 din formă), după care deasupra pune la fel 2-3 cireșe.
  • Pune tava la cuptor și coace circa 20-25 de minute. Apoi scoate-le pe un platou, presară cu zahăr pudră și lasă să se răcească puțin înainte de a servi.

Sursa: valeriesfood.md

loading...
alte Articole interesante