
Food bloggerița, Liuba Florica, stârnește poftele gurmanzilor. Află rețeta checului cu ton
Vă propunem o rețetă delicioasă pe care să o preparați în acest wekeend, recomandată de food bloggerița, Liuba Florica. Știe ea cum să impresioneze internauții cu bucatele apetisante pe care le postează pe blogul său.

”E simplu de preparat şi poate fi servit atât în calitate de aperitiv, cât şi fel principal, alături de o salată proaspătă de legume.”, scrie Liuba Florica, pe blogul ei.
Ingredientele necesare:
- 200 g smântână
- 200 g maioneză de casă sau din comerţ
- 6 ouă, tº camerei
- 6 linguri făină
- 400 g ton, conservat în ulei de măsline
- un mănunchi de mărar
- ½ pacheţel praf de copt
Mod de preparare:
- Pentru început setăm rola la 180º. Pregătim forma de copt, acoperind fundul acesteia cu hîrtie pergament de copt.
- Strivim tonul cu o furculiţă şi îl punem deoparte. Mărarul îl tocăm mărunt.
- Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Cu ajutorul telului amestecăm gălbenuşurile cu smâmtâna şi maioneza.
- Cernem făina deasupra amestecului de gălbenuşuri şi o incorporăm cu ajutorul mixerului.
- Separat, într-un bol, batem albuşurile pînă cînd acestea devin pufoase.
- Turnăm atent albuşurile şi presărăm praful de copt deasupra amestecului pregătit mai sus. Cu ajutorul unei spatule pe care o mişcăm de jos în sus, incorporăm albuşurile în aluat.
- Turnăm aluatul în forma de copt şi îl punem la rolă pentru aproximativ 35-45 minute.
*verificăm dacă checul e gata cu ajutorul unui beţişor de lemn, pe care îl înfigem în mijlocul acestuia. - Checul cu ton este gata şi se serveşte după ce s-a răcit puţin.
Sursa: floricacuisine.wordpress.com

-
Rețeta copilăriei: Sos alb cu piept de pui și mămăligă de la Radmila Popovici
De această dată am invitat-o în studioul nostru gastronomic pe scriitoarea și poeta Radmila Popovici. Care ne-a delectat papilele gustative cu o rețetă delicioasă ce îi aduce aminte de gustul …
-
Pulpă de miel la cuptor, cu miere și mentă
Suprinde-i pe cei dragi în duminica de Paște cu o rețetă nouă, de pulpă de miel la cuptor, cu crustă de miere și mentă servită cu cartofi noi și mazăre. …
-
Salata cu ton, avocado și rucola
Este o rețetă ușoară, bogată în vitamine și nutrienți. Iar pentru a o pregăti ai nevoie de câteva ingrediente pe care le găsești cu ușurință la orice magazin. Ingrediente pentru dressing: …