Food bloggerița, Liuba Florica, stârnește poftele gurmanzilor. Află rețeta checului cu ton

Vă propunem o rețetă delicioasă pe care să o preparați în acest wekeend, recomandată de food bloggerița, Liuba Florica. Știe ea cum să impresioneze internauții cu bucatele apetisante pe care le postează pe blogul său.

separator

db21022b-f691-4c3b-bf50-bdb7edfaa0b1


”E simplu de preparat şi poate fi servit atât în calitate de aperitiv, cât şi fel principal, alături de o salată proaspătă de legume.”, scrie Liuba Florica, pe blogul ei.

Ingredientele necesare:

  • 200 g smântână
  • 200 g maioneză de casă sau din comerţ
  • 6 ouă, tº camerei
  • 6 linguri făină
  • 400 g ton, conservat în ulei de măsline
  • un mănunchi de mărar
  • ½ pacheţel praf de copt

Mod de preparare:

 

  1. Pentru început setăm rola la 180º. Pregătim forma de copt, acoperind fundul acesteia cu hîrtie pergament de copt.
  2. Strivim tonul cu o furculiţă şi îl punem deoparte. Mărarul îl tocăm mărunt.
  3. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Cu ajutorul telului amestecăm gălbenuşurile cu smâmtâna şi maioneza.
  4. Cernem făina deasupra amestecului de gălbenuşuri şi o incorporăm cu ajutorul mixerului.
  5. Separat, într-un bol, batem albuşurile pînă cînd acestea devin pufoase.
  6. Turnăm atent albuşurile şi presărăm praful de copt deasupra amestecului pregătit mai sus. Cu ajutorul unei spatule pe care o mişcăm de jos în sus, incorporăm albuşurile în aluat.
  7. Turnăm aluatul în forma de copt şi îl punem la rolă pentru aproximativ 35-45 minute.
    *verificăm dacă checul e gata cu ajutorul unui beţişor de lemn, pe care îl înfigem în mijlocul acestuia.
  8. Checul cu ton este gata şi se serveşte după ce s-a răcit puţin.e6dd2d20-6ea1-4345-8a93-c4ed6a6464d5

Sursa: floricacuisine.wordpress.com

loading...
alte Articole interesante