Friptură de vită cu ardei, gata în 25 de minute

Poate ca titlul nu îți atrage foarte tare atenția, dar află că poți să faci această rețetă în 25 de minute, deci cam cât ai face o porție de paste. În plus, te vei bucura de o combinație de gusturi, care mai de care mai interesant.

separator

blog 285 (Medium)

Ingrediente pentru marinată

  • un sfert de cană de sos de soia
  • 1/3 cană de apă
  • 2 linguri de oțet de vin sau de orez
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 1/8 linguriță de piper proaspăt măcinat

Ingrediente pentru friptură

  • 450 de grame de muschi de vită tăiat în fâșii subțiri
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 ardei grași tăiați în felii subțiri
  • 2 bucăți de praz tăiate în felii de 2 centimetri
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt ras
  • 4 căței de usturoi, tocat

Amestecă toata ingredientele pentru marinadă, scufundă apoi carnea și ține-o la frigider pentru cel putin 15 minute.

Încălzește o lingură de ulei, apoi călește pentru 3 minute ardeii, partea albă a prazului, ghimbirul, usturoiul. Scoate pe o farfurie.

Adaugă și cealaltă lingură de ulei și călește pe rând câte jumatate din cantitatea de carne.

Pune și marinata în tigaie și gătește-o pentru un minut, adaugă carnea, legumele și partile verzi de la praz, mai ține un minut (timp în care amesteci ocazional) și îndepărtează de pe foc și servește cu quinoa.

sursa: dietetik.ro

alte Articole interesante

Alte Articole interesante