Știm că principalele feluri de mâncare pe masa de Anul Nou sunt întotdeauna salatele și gustările. Iar dacă le mai poți orna frumos, acestea pot deveni un deliciu culinar.
Tartine cu pate din somon
Un aperitiv care se prepara rapid încorporând file-urile de somon într-un pate tertinabil, cremos și aromat. Vezi rețeta pas cu pas aici.
Rulouri cu brânza feta, măsline și ardei gras
Crema de brânză grasă se combină excelent cu legumele proaspete mărunțite, învelită într-o foaie subțire de castravete, rulată și prinsa cu ajutorul unei codițe de pătrunjel. Vezi rețeta pas cu pas aici
Frigărui reci
Alege câteva scobitori groase și introdu în această ordine: o bucată de pepene galben, o felie de bacon, o biluță de mozzarella și un bob de strugure. Așează-le frumos pe un platou și surprinde-ți invitații.
Tartine cu prosciutto, smochine proaspete și cremă de brânză
Dacă ai invitați care sunt la dietă, alege o felie de pâine proteică integrală, unge-o cu o cremă de brânză prospătă, amestecată cu ceapa verde tocată fin, adaugă câteva felii de smochine proaspete și o felie de prosciuta. Tartina se poate decora cu frunze de rucola.
Tartine cu prosciutto, cremă de brânză de capra și chutney
Deși implică ceva mai multă muncă, sunt aperitivele perfecte pentru o masă festivă în jurul căreia îți aduni prietenii și familia. Întinde crema de brânza de capră și cimbru peste o felie de pâine prăjită la cuptor, așează o felie de prosciutto și așezonează cu un delicios chutney de mango.
Tartine cu crema de avocado și somon afumat
Alege un avocado copt sau lasă-l să se coacă timp de câteva zile într-o foaie de hârtie, scobește pulpa, adaugă puțină ceapă roșie tocată, ardei iute, așezonează cu zeama de lămâie, ulei de susan, sare, curcuma și piper și omogenizează totul într-o pastă. Decupează tartine rotunde cu ajutorul unui cerc decorativ din inox, împrățtie crema de avocado și așează deasupra o bucățică de somon.
Tartine cu cremă de brânza și somon afumat
Dacă nu ai la îndemână avocado, crema din brânză grasă îl poate substitui perfect. Omogenizează crema de brânza proaspată cu o mână de pătrunjel tocat fin, sare și piper, așeaz-o pe o tartină cu ajutorul unui pos de patiserie și adaugă o feliuță subțire de somon afumat.
Aperitive pentru mese festive cu icre de somon
Le servești pe tartine sau găsești modalități inedite de prezentare, nu poți da greș alegând icrele de somon. Umple un con din foietaj de patiserie cu icre de somon sau așează-le peste o felie subțire de foie gras și completează platingul cu un crevete.
Tartine cu mousse de creveți
Prepara un mousse din creveți trași la tigaie, cremă fină de brânză, ceapă albă tocată mărunt, cartof fiert și o linguriță de smântână, întinde-l pe tarine și deocrează aperitivul cu un crevete.
Tartine cu cremă de brânză fină și file de macrou
Taie pe diagonală o felie de pâine toast, unge-o cu crema de brânză fină și așează o felie de macrou în ulei (conservă). Așezonează tartină cu felii foarte subțiri de lămâie, castraveți și câte un fir de mărar.
Tartine cu sos pesto
Pregătește un sos pesto după rețeta originală, întinde-l peste feliile de pâine toast și decorează cu feliuțe de ridichii și vlăstari.
Aperitive pentru mese festive cu blue cheese
Alege una dintre cele mai apreciate tipuri de brânză: brânza albastră cu mucegai. Așeaz-o peste o felie groasă de castravete și așezonează aperitivul cu nuci caramelizate. Va fi un răsfaț al papiellor gustative.
Frigărui din salată caprese
Așează pe o frigăruie o bucată de mozzarella și o roșie cherry. Așează o frunza de busuioc și stropește frigăruiele cu ulei.
Aperitive calde din cartofi la cuptor și bacon
Taie pe jumătate cartofii noi mici, așezonează, toarnă ulei de măsline și dă la cuptor până se gaătesc complet. Așează câte o felie de bacon trasă la tigaie și servește cald.