Gustărică condimentată din năut

Serviţi această gustare aparte sau presărată peste o salată verde. Sunt posibile multe variaţii, bunăoară folosirea seminţelor decojite de floarea-soarelui, de pin şi de dovleac în loc de năut.

separator
1450709_10151744229316567_706771996_n
Tamara Șchiopu,
nutriționist,
EtnoGastronomica

Ingrediente:

  • 400 g năut fiert
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1,5 linguriţe seminţe de chimen măcinat
  • 1 linguriţă piper roşu măcinat
  • 1 linguriţă boia de ardei roşii (paprica)
  • 1 linguriţă zahăr
  • 2 linguri sos de soia

slider pe site

Mod de preparare

  1. Năutul fiert se prăjeşte în ulei încins timp de 10 minute, ca să se rumenească bine.
  2. Se amestecă chimenul, piperul, paprica şi zahărul şi se presară peste boabele de năut.
  3. Se pune totul într-un bol şi se stropeşte cu sosul de soia, apoi se lasă să se răcească.
  4. Gustărica se serveşte la temperatura camerei, în ziua preparării.
  5. Dacă se folosesc seminţe în loc de năut, se omite uleiul. Seminţele se prăjesc uşor pe o tavă uscată, apoi se mai adaugă seminţe de in şi de susan (după dorinţă), iar la sfârşit condimentele.

alte Articole interesante