Îndulcește-te cu 3 deserturi de la Valerie’s Food!

Cui nu-i plac deserturile delicioase? Cu siguranță, sunt puține persoane care nu preferă dulciurile. Deși nouă, femeilor, pe lângă plăcere, ne oferă și câțiva centimetri  la talie, oricum le adorăm. Bine, dacă avem grijă să moderăm cantitatea dulciurilor, nu vom fi afectate în niciun fel. Drept urmare,  putem fără grijă să începem a prepara deserturile recomadate de bloggerița ValeriaȚurcan.

separator

valeriapoza

CLAFOUTIS CU CIREȘE

prima

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 300 gr. – făină albă
  • 250 ml. – lapte
  • 100 gr. – zahăr
  • 60 gr. – unt topit și încă puțin pentru uns
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 700 gr. – cireșe

Pentru decor:

  • zahăr pudră

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate scoate sâmburii din cireșe.
  2. Aranjează cireșele într-o tavă rotundă de 28 cm. unsă cu unt.
  3. Între timp ocupă-te de aluat: pune ouăle într-un bol încăpător, toarnă zahărul, esența de vanilie și amestecă totul bine cu ajutorul unui tel.
  4. Toarnă deasupra laptele, untul topit și mai amestecă puțin.
  5. După care adaugă făina, un praf de sare, încorporează-le și pe ele bine, până nu vei avea cocoloașe.
  6. Toarnă mixtura de aluat în mijlocul formei peste cireșe.
  7. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 50-55 de minute sau până se rumenește frumos.
  8. Lasă clafoutis-ul să se răcească 20-25 de minute înainte să îl servești.

GALETĂ (TARTĂ) CU CAISE

caise

Ingrediente:

  • 1 gălbenuş de ou
  • 1 lingură – fulgi de migdale (opţional)
  • 1 lingură – zahăr brun

Pentru aluat:

  • 300 gr. – făină albă
  • 150 gr. – unt (rece)
  • 100 gr. – zahăr pudră
  • 1 ou mare
  • 1 linguriţă – esenţă de vanilie
  • 1/3 linguriţă – sare

Pentru umplutură:

  • 500 gr. – caise (de mărimi mici spre medii)
  • 200 gr. – brânză moale de vaci
  • 50 gr. – stafide
  • 50 gr. – zahăr pudră
  • 1 albuş de ou

Pentru decor:

  • Zahăr pudră
  • Mentă

Mod de preparare:

  1. Toarnă făina, zahărul pudră şi untul într-un robot de bucătărie şi mixează bine (circa 15 secunde) până se încorporează ambele ingrediente, după care adaugă oul, sarea şi vanilia, mai mixează circa 30 de secunde până se leagă aluatul (fii atent(ă), în caz că amesteci mai mult, aluatul se întăreşte). Scoate aluatul din robotul de bucătărie şi dă-i forma unei bile sau a unui disc, după care înveleşte-l în folie alimentară şi pune-l la frigider pentru o oră.
  2. Cu puţin timp înainte de a scoate aluatul din frigider, începe să te ocupi de umplutură: Pune brânza de vaci împreună cu albuşul de ou într-un bol, amestecă bine cu o spatulă până primeşti o consistenţă cremoasă, după care adaugă zahărul pudră şi mai amestecă puţin. Pe final încorporează stafidele şi lasă crema de brânză puţin deoparte.
  3. Încinge cuptorul la 200 de grade C.
  4. Taie o jumătate din cantitatea de caise felii, iar cealaltă jumătate în două, scoate sâmburii pe parcurs.
  5. Scoate aluatul din frigider. Pudrează masa de lucru cu făină, taie aluatul în două (cât lucrezi cu o jumătate, pune-o pe cealaltă înapoi la frigider). Formează o bilă şi începe să o întinzi în formă de cerc de circa 30-35 cm. Transferă aluatul întins pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt. În mijlocul cercului întinde ½ din cantiatea de cremă de brânză, lăsând o margine de aproximativ 7-8 cm., după care aranjează ½ din cantitatea de caise tăiate, pe toată suprafaţa cremei de brânză (pe la margini caisele tăiate felii şi la mijloc cele tăiate în jumătate). Ulterior trage marginile peste umplutură, dar în aşa fel încât mijlocul cu caise să rămână neacoperit.
  6. Unge marginile cu gălbenuş de ou, presară deasupra câţiva fulgi de migdale şi zahăr brun (fă acelaşi lucru cu cealaltă bucată de aluat şi cu ingredientele rămase).
  7. Pune tarta la cuptor pentru 35 de minute sau până ce totul se rumeneşte frumos.
  8. Scoate tarta din cuptor şi las-o să se răcească cel puţin 20 de minute, apoi transfer-o atent pe o farfurie şi serveşte-o puţin călduţă sau chiar rece cu îngheţată sau cu un ceai sau o cafea.

ÎNGHEȚATĂ DIN SUC DE PORTOCALE CU CĂPȘUNI ȘI MENTĂ

inghetata

Ingrediente:

  • 400 gr. – suc de portocale
  • 10-12 căpșuni
  • 12 frunze de mentă

Mod de preparare:

  1. Spală și taie felii căpșunile.
  2. Ai nevoie de forme pentru înghețată sau orice alte forme (poți folosi chiar și pahare de plastic), ai nevoie de bețe speciale pentru înghețată (poți folosi și pe cele salvate de la înghețata de la magazin).
  3. Umple formele cu suc de portocală lăsând cam 2 cm. de la margini, pune feliile de căpșuni (4-5 felii la o formă) și câte 4 frunze de mentă.
  4. Pune mai întâi recipientele la congelator până se face textura puțin solidă (30 minute) apoi înfinge bețișoarele, după care mai ai nevoie de 2-3 ore pentru ca înghețata să fie congelată.
  5. Ca să poți scoate înghețata din recipiente, scufundă pentru câteva secunde baza în apă fierbinte.

 


Dieta de 8 ore! Slăbeşti 4 kg cu cea mai scurtă cură de slăbire din lume

Aceasta reteta de 8 ore este numita si „cea mai scurta cură de slăbire din lume”. Este extrem de eficienta iar rezultatele sale se vad imediat, scrie realitatea.net.

Tot ce trebuie sa faci este sa mananci tot ce iti doresti intr-o perioada de 8 ore in timpul zilei. La prima vedere, pare simplu, insa exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti.

In primul rand, trebuie sa mananci doar opt ore pe zi, iar in restul de 16 ore ai voie sa bei doar apa, ceaiuri din plante sau limonada fara zahar.

Expertii recomanda ca cele opt ore sa fie in intervalul 9:00 – 17:00 pentru ca atunci se obtin cele mai bune rezultate.

Timpul dintre mese nu ar trebui sa fie mai mic de patru ore. Poti manca orice alimente sanatoase, fara sa exagerezi cu cantitatile, scrie girly.ro.

Ouăle de ciocolată nu conțin doar surprize plăcute. Explicațiile unui medic

De Paște, multă lume cumpără ouă de ciocolată, cu surprize, fără să se gândească la riscuri. Un ou de ciocolată furnizează marea majoritate a aportului caloric zilnic recomandat pentru o persoană matură, avertizează dr. Andrew Kelso, director medical în cadrul NHS (sistemul britanic de asigurări de sănătate) pentru regiunile Suffolk și North East Essex, scrie evz.ro.

De ce nu e bine să mâncăm ouă de ciocolată

Caria dentară, obezitatea și diabetul de tip 2 sunt în creștere, a avertizat dr. Kelso, făcând apel la moderație. Doctorul le-a recomandat oamenilor să „reziste impulsului de a mânca un ou de ciocolată dintr-o dată”.

„Mulți dintre noi nu își dau seama că un ou de ciocolată de Paște conține, în medie, aproximativ trei sferturi din aportul zilnic de calorii recomandat pentru un adult. În cazul în care ouăle sunt combinate cu prăjituri și biscuiți, toate acestea înseamnă mult zahăr și multe calorii în plus, iar acest lucru nu face bine organismului nostru. Bucurați-vă de dulciuri. Dar vă rugăm să nu exagerați”, a spus el.

Recomandările făcute de medic

Având în vedere că Paștele reprezintă o „perioadă aglomerată pentru personalul și serviciile din sistemul de sănătate”, el i-a îndemnat pe oameni să se asigure că au acasă „paracetamol, plasturi, remedii pentru indigestie și medicamente antidiareice”.

Internauții nu cred în ce spune medicul

„Nu doar Crăciunul, ci și Paștele are acum un Grinch”, a comentat un internaut, în vreme ce un altul a susținut că „din punct de vedere al sănătății dinților, este mai bine să mănânci totul dintr-o dată”, inclusiv un ou de ciocolată. Un alt internaut a declarat că este normal ca de Paște să exagerezi cu mâncarea și că nu este bine să ai interdicții.

Au fost și utilizatori care i-au atras atenția doctorului că dimensiunile acestor ouă de ciocolată au tot scăzut, deci ar fi trebuit să scadă și riscurile asociate. Alții au declarat că doctorul nu trebuie să-i sperie pe oameni sau să exagereze.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Sfaturi utile pentru o siluetă de invidiat

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate, spun nutriționiștii. Sezonul de vară se apropie și femeile sunt tot mai preocupate de silueta lor. Pierderea în greutate nu este benefică doar pentru aspectul fizic, ci și pentru sănătatea organismului.

Peștele se încadrează pe lista cu alimente sănătoase și cu multiple beneficii pentru organism. Se prepară ușor și poate fi integrat într-o mulțime de rețete simple și delicioase. Peștele este bogat în nutrienți care te pot ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea, dar și să pierzi în greutate.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate

Peștele este o parte esențială a dietei mediteraneene. Mulți nutriționiști sunt de părere că această dietă este esențială pentru a pierde în greutate și că peștele este o parte importantă a succesului pe care îl poți avea în lupta cu kilogramele în plus.

Fiind o sursă excelentă de proteine, peștele te poate ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta poți să controlezi mult mai ușor aportul de calorii pe care îl consumi zilnic.

O dietă săracă în proteine te va face să te simți tot timpul flămândă, ar acest lucru poate duce la consumul de gustări rapide, dar nesănătoase. Proteinele de înaltă calitate pot ajuta, de asemenea, la o digestie mult mai bună.

Peștele gras, precum somonul, este bogat în acizi grași Omega-3 care sprijină sănătatea inimii, îmbunătățesc digestia și îți conferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mai jos găsești și alte motive pentru care consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate.

Vei consuma mai puține grăsimi nesănătoase prin introducerea peștelui în dieta ta

Nutriționiștii sunt de părere că vei ajunge să consumi mai puține grăsimi nesănătoase dacă incluzi peștele în dieta ta. Spre deosebire de carnea roșie, carnea albă de pește este mult mai sănătoasă.

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în alți nutrienți esențiali. În plus, peștele se potrivește cu o mulțime de garnituri delicioas eși sățioase.

Cel mai adesea nutriționiștii recomandă somonul. Acesta este considerat un pește cu valori nutritive excelente pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. 

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în nutrienți

Pe lângă proteine și acizi grași Omega-3, peștele mai are și alte beneficii în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Peștele este sărac în calorii, ceea ce înseamnă că poate fi integrat cu ușurință într-un plan de slăbire. O porție de pește poate conține chiar și 30 de calorii.

Peștele este sursa de proteine cu cele mai puține calorii. O bucată de carne de vită poate conține chiar și 56 de calorii. Specialiștii recomandă să gătești peștele fără să folosești alte surse extra de grăsime.

Cel mai bine este să-l prepari la cuptor, la grătar sau fiert. În felul acesta te vei asigura că ai pe masă un meniu echilibrat. Dacă îți dorești să experimentezi în bucătărie, atunci poți încerca rețete de sushi. Este o metodă ideală de a integra peștele în dieta ta.

Peștele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Nivelul zahărului din sânge joacă un rol esențial când vine vorba de pierderea în greutate. O sursă de proteine, precum peștele, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Peștele gras, precum somonul sau tonul, ajută inclusiv la îmbunătățirea sănătății inimii. Pe lângă pierderea în greutate, vei avea un corp mult mai sănătos și mai puternic.

Dieta trebuie completată de un stil de viață sănătos. Astfel, specialiștii recomandă ca exercițiile fizice să nu facă excepție din programul de slăbire a oricărei persoane.

sursa

Radu Poclitari lansează o carte erotică
Articolul anterior
Gemenele siameze care au uluit întreaga planetă au împlinit 27 de ani!
Articolul următor