„Licoarea Nemuririi”- este băutura minune pe care regina Letizia o bea ca să fie sănătoasă şi mereu suplă

La ai săi 45 de ani, regina Letizia a Spaniei afișează o siluetă de invidiat. Și asta nu este întâmălător, deoarece ea mereu are grijă de alimentația sa. Astăzi, îți prezint rețeta băuturii minune, numită și „Licoarea Nemuririi” care și-a făcut loc în meniul zilnic a reginei. Este vorba de ceaiul Kombucha care este un elixir de sănătate foarte la modă și pe care îl beau celebrităţile, cum ar fi Gwyneth Paltrow sau Leonardo di Caprio.

separator

Potrivit publicației spaniole “El Mundo” ceaiul kombucha a devenit preferata băutură a reginei Letizia a Spanieii, deoarece dezintoxică organismul, ajută la slăbire şi întăreşte sistemul imunitar. De asemenea, este un remediu excelent impotriva oboselii și a stresului.

Ceaiul Kombucha este o băutură pe bază de ceai verde, roşu sau rooibo, fermentată de o colonie de bacterii şi drojdii. În timpul procesului de fermentare, zahărul se separă, sub acţiunea bacteriilor şi a drojdiilor, obţinându-se o băutură acidulată răcoritoare, asemănătoare cu kefirul.  Este foarte bogat în vitamine, enzime, acizi organici esenţiali, minerale şi fier.

Astfel, pentru a prepara băutura acasă ai nevoie de:

  • un litru de apă fiartă;
  • 3 pliculețe de ceai negru;
  • și unul de ceai verde sau rooibos.

Se lasă la infuzat 15 minute. După ce scoți pliculeţele de ceai, adaugi 100 de grame de zahăr, amesteci și lași să se răcească la temperatura camerei. Apoi, într-un vas de sticlă toarnă ceaiul împreună cu “o mână de kombucha”, sau “ciuperca nemuririi”, care este de fapt o colonie de ciuperci ce poate fi cumpărată de la diverşi producători. Se acoperă cu o pânză, ca să se evite contaminarea şi lași să respire. Se lasă să fermenteze aproximativ zece zile la umbră, la o temperatură între 23 şi 27 de grade Celsius. Apoi se verifică PH-ul, care trebuie să indice numărul 3 pentru ca licoarea să fie gata pregătită. Băutura se pune într-o sticlă şi se lasă să se odihnească 5 zile. Iar apoi o poți consuma!

Sănătate îți doresc!!!

alte Articole interesante