Marmeladă de morcovi (desert de post)

Și în perioadele de post putem prepara dulciuri de post delicioase, așa că îți popun să-ți alinți papilele gustative cu marmeladă de morcovi, un desert care te va energiza totodată, datorită conținutului de vitamine și antioxidanți din morcovi.

separator

admin-ajax.php

Marmelada de morcovi se prepară foarte ușor, din ingredientele sănătoase pe care le ai în bucătărie.

Ingrediente:

– 600 gr de morcov

– 600 gr de zahăr

– 2 lămâi (sucul)

– 1 pliculeț de vanilie

– 120 ml suc de portocale

– 4 linguri de fulgi de cocos

Mod de preparare:

Se spală și se curăță morcovul, se dă prin răzătoarea cu găuri mici. Se amestecă într-o cratiță cu zahărul și se lasă pentru 2 ore, ca morcovul să lase suc.

Se adugă sucul de portocale, sucul de lămâie și coaja rasă a unei lamâi. Totul se pune la fiert la foc mic timp de 30 minute, până scade sucul, se amestecă cu o lingură de lemn.  Se răcește și se adugă pliculețul de vanilie. Totul se amestecă foarte bine și se lasă la frigider pentru 1 oră.

Cu mâinele ude se formează biluțe care se rostogolesc prin fulgii de cocos și se aranjează pe un platou.

La fel de gustoasă este și marmelada de dovleac. E un desert care place copiilor, dar și adulților!

sursa: anishoara.blogspot.com

alte Articole interesante