Mini tarte cu branză feta şi ardei

Pentru diferite aniversări puteţi pregăti aceste mini aperitive cu brânză feta şi ardei care se prepară uşor şi arată spectaculos. Se potrivesc perfect pentru platourile reci la mesele festive, dar pot fi servite şi calde în clipele de răsfăţ în familie. Le-am descoperit pe www.caietulcuretete.com şi am decis să vă împărtăşesc reţeta şi vouă.

separator

1

Ingrediente

Pentru aluat:

100 gr margarină
200 gr făină
1 ou
6 linguri apă
un praf sare

Pentru umplutură:

300 gr branză feta
3 ouă
3 ardei caşcaval
nucşoară
sare, piper

Mod de preparare:2Punem într-un vas făina, sarea, margarina la temperatura camerei, oul şi apa.3Frământăm şi obţinem un aluat sfărâmicios, dar omogen care în secţiune trebuie să arate cam aşa:4Punem aluatul într-o folie alimentară şi-l lăsăm la frigider pentru cel putin 3 ore.5Împărţim aluatul în 6. Presărăm masa de lucru cu făină şi întindem o foaie de aluat rotundă.6Punem foaia de aluat în forma de tartă unsă cu margarină şi presăm marginile.7Îndepărtăm aluatul care depăşeşte forma.8Şi înţepăm cu furculiţa pe toată suprafaţa ca să nu se umfle la copt.10Fărâmiţăm branza feta cu furculiţa, adăugăm ouăle şi ardeiul tocat mărunt. Asezonăm cu sare, piper şi nucşoară după gust şi punem umplutura în fiecare tartă.11Radem deasupra caşcavalul.12 Decorăm cu ardei şi făşii de aluat.

13 Dăm la cuptor până se rumenesc.15 Se pot servi atât calde cât şi reci. Poftă mare!

alte Articole interesante