Plăcinta creață: virusul culinar care a invadat gospodinele

De câteva săptămâni, moldovencele se întrec la făcut plăcinte. Pe rețelele de socializare îți fac cu ochiul plăcintele dobrogene, care mai de care, cu brânză, dovleac, vișine, ciuperci sau carne. O să vă împărtășim rețeta, celor care încă nu ați fost virusate. Sfatul nostru este să vă opriți la prima felie, chiar dacă ați mânca toată plăcinta din tavă!

separator

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de aluat, foarte subțiri
  • 500 gr. brânză amestecată cu 2 ouă
  • 250 ml apă minerală carbogazoasă, 200 ml lapte, 50 ml ulei și 3 ouă din care veți prepara un ”sos”.

Mod de preparare:

Pe fiecare foaie de aluat se presară brânză amestecată cu 2 ouă, apoi se strânge sub formă de evantai și se pune în tavă. După ce ați pus toate foile în tavă, bateți cele 3 ouă cu 250 ml apă minerală carbogazoasă, 200 ml lapte, 50 ml ulei și sare după gust. Turnați compoziția peste foile din tavă.

Notă! Puteți folosi 400 gr brânză de vaci și 100 gr telemea de oi (în acest caz, nu mai adăugați sare).

Duceți tava la cuptorul încălzit la 180 grade Celsius, pentru 30 de minute.

Unele gospodine au încercat plăcinta creață cu umplutură de dovleac, mere, vișine sau ciuperci și carne.

Poftă bună!

Foto: Grupul Gustosel

loading...
alte Articole interesante