Prăjitura Îngerilor – o rețetă neobișnuită cu fulgi de cocos

Acest desert este foarte pufos, desprins parcă din Rai! Are un gust rafinat și este ușor de preparat. Dacă te-am intrigat notează ingredientele:

separator

Ingredientele necesare:

  • 180 ml lapte de cocos
  • 30 ml de ulei
  • 100 gr. de făină
  • 20 gr. de amidon
  • 2 linguri nucă de cocos
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 6 albușuri
  • 100 gr. de zahăr
  • 1 linguriță zeamă de lămaie

Cum îl preparăm:

1. Pentru început combină laptele de cocos (sau cel de vacă de 1% grăsime) cu uleiul, apoi adaugă făina amestecată cu praful de copt, nuca de cocos și amidonul.

2. Amestecă până la omogenizare. Bate albușurile spumă cu zeama de lămaie și adaugă zahărul treptat.

3. Încorporează albușurile în cealaltă compoziție, folosind o spatulă, cu mișcari ușoare, de jos în sus.

4. Toarnă compoziția într-o formă de copt mică cu diamentrul de 22 cm, apoi niveleaz-o cât mai bine.

5. Dă tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. După ce s-a copt, lasă prăjitura să se răceasca în tavă, cu gura în jos, pentru a preveni dezumflarea ei.

6. Scoate prăjitura din formă când s-a racit complet. Orneaz-o după gust și servește-o rece.

Poftă bună!!!

alte Articole interesante