Rețetă. Cum să prepari cei mai buni gogoșari la borcan pentru iarnă!

Această rețetă de gogoșari marinați se prepară fără fierbere. Veți obține o gustare deosebit de aromată și delicioasă. Pentru un aspect mai apetisant, folosiți ardei sau gogoșari de diverse culori. Adăugați un plus de gust, culoare și aromă pentru sezonul rece.

separator
gogosari


INGREDIENTE:

5 kg de gogoșari sau ardei (de orice culoare);
6 linguri de sare grunjoasă neiodată;
300 g zahăr;
500 ml de oțet din vin;
1 linguriță de acid salicilic (opțional);
piper boabe;
semințe de muștar;
foi de dafin după plac;

paprika3-1

MOD DE PREPARARE:
1. Se spală bine gogoșarii, se curăță de cotoare, se taie întâi pe jumătate, iar apoi încă în 3-4 bucăți.

2. Se pun într-un vas mai mare, se presară deasupra sarea, zahărul și acidul salicilic (opțional-căci se păstrează bine și fără onservant), iar la urmă se toarnă oțetul.

3. Se amestecă bine, se acoperă vasul și se pune deoparte cam pentru o zi (nu pățește nimic nici dacă stă mai mult).

4. Se mai amestecă din când în când pentru ca sarea și zahărul să se dizolve complet și fiecare bucățică de gogoșar să stea în zeama rezultată.

5. A doua zi se pune în borcane piper boabe, semințe de mustar și foi de dafin după plac, se îndeasă gogoșarii în borcane.

6. Se toarnă peste gogoșari marinada rezultată după ce au stat, până ce îi acoperim cu marinadă, se pune capacul și gata. Borcanele se pun în cămară.

Sursa

loading...
alte Articole interesante