Salata de orez și carne de pui conține tot ce este necesar pentru un prânz sau cină completă. Nu este doar sănătoasă și lejeră, dar este și foarte gustoasă, fiind prezente diverse contraste de texturi și gusturi. Salsa de soia îi conferă o notă orientală foarte plăcută, dar pentru cei mai sceptici, și pentru o notă mai cremoasă – poate fi înlocuită cu maioneză.
Această salată de orez și carne de pui poate fi gătită din piept de pui la grătar, așa cum am pregătit-o eu în această rețetă, dar și din piept sau carne de pui (sau curcan) fiert, astfel devenind un mod ideal de a recicla carnea din supe sau zeamă. Vă propun să pregătiți această salată și ca aperitiv la cine sau prânzuri festive. Va fi un mod original și nou de a înlocui obișnuitele salate tradiționale. Recomand ca salata de orez și carne de pui să fie consumată proaspătă și pregătită și asamblată cu puțin timp de a fi consumată.
Ingrediente:
- 180 orez
- 100 mazăre
- 250 piept de pui
- 7 ouă prepeliță sau 3 ouă de găină
- 1 ceapă roșie sau ceapă verde
- 2 linguri oțet de mere
- 2 linguri sos de soia
- 6 linguri ulei extravergin de măsline
- piper
- sare
Mod de preparare:
- Fierbem orezul cu sare. Îl scurgem de apă și punem o lingură de ulei ca să nu se lipească boabele.Fierbem mazărea proaspătă sau congelată până devine fragedă. O scurgem de apă și o punem pe 5 minute în apă foarte rece. După aceea, o scugem din nou.
- Fierbem și curățăm ouăle. Tăiem ouăle de prepeliță în jumătate. Dacă am folosit ouă de găină, atunci – în 6 sau 8 părți.
- Dacă folosim carne fiartă de pui, o tăiem cubulețe. Altfel, prăjim pieptul de pui, gros un cm, pe tigaia grill la foc mare. Când este gata așezonăm cu sare și piper.
- Pregătim sosul pentru a condimenta salata amestecând oțetul, sosul de soia și uleiul extravergin de măsline. Sosul de soia este deja foarte sărat, de aceea adăugăm sare doar dacă este necesar. Într-un bol adăugăm toate ingredientele menționate mai sus. Curățăm și tăiem ceapa. Amestecăm tot și servim. Sosul poate fi înlocuit cu maioneză.
Să aveți poftă!
Sursa: www.gustsiaroma.com