Salată mazăre, sparanghel şi cartofi noi

O salată plină de vitamine, saţioasă şi foarte simplu de preparat.

separator

6a9e92fIngrediente
500 gr cartofi pentru salată (sau cartofi noi)
150 gr mazăre (congelată sau proaspată)
4-5 fire sparanghel
ceapă verde mică (chives)
sare, piper, chili

Dressing de mentă şi nucă:
20 gr mentă (cca 5-6 fire bogate)
30 gr nucă (cam o lingură bună)
6 linguri ulei măsline
3 linguri suc de lămâie.

Mod de preparare

1. Cartofii se curăţă şi se taie felii pe lung (în 2, 4 sau 6, depinde de mărime; cartofii noi mici pot fi lăsaţi întregi). Se fierb în apă cu sare până sunt făcuţi.
2. Mazărea se fierbe separat în apă cu sare. Dacă foloseşti mazăre congelată adaugă şi sparanghelul curăţat şi tăiat în 3-4 bucăţi. Vor fierbe împreună aprox. 5 minute. Dacă foloseşti mazăre proaspătă, aceasta va fierbe în 15-20 minute, aşa că adaugă sparanghelul doar în ultimele 5 minute de fierbere.
3. Se scurg cartofii şi se pun într-un bol. Se scurge mazărea şi sparanghelul şi se pun peste cartofi (retine câteva linguri de apă de pe mazăre, poate e nevoie la dressing de ea). Se presară cu sare, piper şi chili dacă doreşti. Se lasă să se răcorească până e gata dressingul.
4. Pune frunzele de mentă într-un robot împreună cu nucă, uleiul de măsline şi sucul de lămâie. Mixează bine. Dacă e prea gros adaugă puţină apă şi mixează ca să obţii un dressing care curge uşor de pe lingură. Toarnă dressingul peste legume împreună cu ceapa verde tăiată mărunt şi amestecă uşor. Pune sare şi suc de lămâie.

Sursa

alte Articole interesante