Supă cu găluște de post

O rețetă perfectă pentru perioada de post. Supa cu găluște se face simplu și destul de rapid. Nu ezita să o pregătești pentru cei dragi, deoarece este sănătoasă și gustoasă!

separator


Ingredientele necesare:
– 2 morcovi
– 2 cepe
– un păstârnac
– o țelină
– pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt
– sare, boia și piper, după gust
– o legătură pătrunjel

Mod de preparare:

  1. Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele trei le poți da prin răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
  2. Adaugă peste doi litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.
  3. Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.
  4. De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)
  5. Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea încă 5 minute.

Să ai poftă bună!!!

Sursa

alte Articole interesante