Țelină cu ierburi la cuptor

Iată o modalitate interesantă de a găti țelina fără să o decojești. În schimb, va trebui să o speli foarte bine.

separator

 

Ingrediente
1 țelină
1 lingură ulei de măsline
4 fire de rozmarin
4 fire de cimbru
3 frunze de dafin
1 bulb de usturoi, rupt în căței
50g de unt

Mod de preparare

1. Încinge cuptorul la 180°C. Dacă țelina are frunze, taie-le și aruncă-le. Spal-o bine, îndepărtând orice urmă de murdărie, și taie eventualele noduri din ea. Freacă țelina bine cu ulei și așaz-o pe o bucată mare de folie de aluminiu, cu rădăcina în jos. Presară pe ea usturoiul, ierburile, sare și piper. Împachetează folia strâns și transferă „pachetul” într-o tavă de copt. Las-o la cuptor 2 ore, pe raftul de jos. După 2 ore verifică dacă partea de sus a devenit extrem de fragedă. Dacă nu s-a întâmplat asta, mai las-o la cuptor 30 de minute.

2. Pentru a servi, despachetează țelina și taie partea superioară. Zdrobește miezul amestecându-l cu unt, sare, piper și, dacă preferi, usturoi frăgezit și stors din coajă. Pune pe masă țelina cu o lingură în ea, pentru ca toți cei prezenți să se poată servi.

Sursa

alte Articole interesante