Foto: Tocăniță din pulpe de pui cu cartofi

Tocăniță din pulpe de pui cu cartofi

Nu ai mult timp la dispoziție să gătești cina, iar copiii și soțul o țin una și bună că vor să mănânce acum? Stai liniștită, foarte repede vei prepara o tocăniță delicioasă. Este de ajuns doar să pui toate ingredientele într-o cratiță și să aranjezi pe masă numărul de tacâmuri necesare.

separator
Capture

De ce ai nevoie pentru tocăniță:

6 pulpe de pui, fără piele


2 morcovi

1 cartof mare

1 ceapă

6-7 căței de usturoi

1 linguriță muștar

400 ml supă de pui

1 lingură ulei

1 lingură făină

foi de dafin, opțional

pătrunjel

piper

sare


Cum se prepară tocănița:

Condimentezi pulpele de pui cu sare și piper. Încingi uleiul în tigaie și rumenești pulpele puțin pe ambele părți. Le scoți și pui în loc cățeii de usturoi, ceapa tocată și muștarul, apoi după 1-2 minute adaugi morcovii feliați și cartoful tăiat cubulețe. Așezi pulpele de pui, torni supa de pui, adaugi foile de dafin, condimentezi cu sareși piper, după gust, și lași să fiarbă, vasul fiind acoperit.

Când este aproape gata, amesteci făina cu 1-2 linguri sos din cratiță, o pui în tocăniță și mai lași să fiarbă puțin. Servești cu pătrunjel tocat.

Poftă bună!

Sursa

 

alte Articole interesante