Gastronomia este considerată o artă și oricine vrea să facă magie în bucătărie. Mai ales gospodinele, care mereu își doresc să-i impresioneze pe cei dragi cu bucate alese. Datorită trucurilor culinare dezvăluite de bucătari profesioniști, vei putea prepara rapid bucatele tale savuroase. Așadar:
1. Dacă faci burgeri, creează o adâncitură în mijlocul cărnii, pentru a diminua timpul de coacere.
2. Pentru a tăia o felie perfectă de tort, trece întâi cuțitul pe sub un jet de apă caldă. Astfel, tortul nu se va mai lipi de lamă.
3. Freacă un pic o lămâie de masă apoi introdu în ea capătul unei sticle cu pulverizator, ca să faci un spray cu suc de lămâie.
4. Definește porțiile după mărimea mâinii tale:
– 1 unghie de la degetul are = 1 linguriță unt, maioneză, margarină
– 1 palmă (fără degete) = 100 g pește sau carne
– 2 palme rase = 30 g chipsuri sau biscuiței
– 1 palmă rasă = 1/2 cană paste, orez sau fasole
– 1 deget mare = 1-2 linguri brânză sau unt de arahide
– 1 pumn = 1 cană supă, fructe sau legume
5. Pentru a preveni alunecare cuțitelor de pe masă, atașează-le 1-2 elastice din cauciuc pe mâner.
6. Cu cât mai subțire este coaja unei lămâi, cu atât mai acră este lămâia.
7. Pentru a prăji perfect un cârnat, atât pe interior cât și pe exterior, crestează-l ușor.
8. Pentru a verifica dacă un ou este proaspăt, fii atentă la inelele din jurul gălbenușului, cu cât albușul se extinde mai mult cu atât oul este mai vechi.
9. Un tort deja tăiat își va păstra prospețimea pentru mai mult timp dacă pui pe marginile interioare câte o felie de pâine atașată cu o scobitoare.
10. Pentru a fierbe un ou moale ai nevoie de măcar 2 minute, iar pentur unul tare îți trebuie și minute.
11. Pătrunjelul, mărarul și leușteanul vor rămâne proaspete mai mult timp dacă le înfășări cozile în folie de aluminiu.
12. Pentru a găti bacon-ul perfect, pune feliile pe o folie de aluminiu, într-o tavă întinsă, și coacele la cuptor pentru 12 minute, la temperatura de 204 grade Celsius.
13. Ca să reîncălzești pizza ca și când abia ar fi fost făcută, stropește-o cu apă înainte de a o băga la cuptor, ca să se rehidrateze.
14. Taie friptura de-a lungul fibrelor, ca să nu se fărâmițeze și să o poți scoate felii.
15. Pentru a înmuia un biscuite întreg în lapte și a nu te murdări pe degete, folosește o furculiță băgată în crema dintre biscuiți.