Vinete grătinate cu roșii și brânzeturi rase

O rețetă care îți permite să profiți de legume acum cât ele mai sunt pe piață. Așa că te sfătuim să o încercați.

separator

vinete-gratinate-cu-rosii-si-branzeturi-rase_size1

Ingrediente:
piper proaspăt macinat

10g frunze de busuioc

sare dupa gust

40ml ulei de măsline

100g mozzarella rasă

100g parmezan ras

30g sos pesto

100g sos de roșii blendate

340g vinete
Metoda de preparare:
Vinetele curățate și feliate se sărează, se piperează și se ung cu ulei de măsline, apoi se gătesc la grătar timp de un minut pe fiecare parte, până capătă o culoare galben-maronie.

Feliile se așază, una câte una, în vase de gratinat individuale și se adaugă sos de roșii peste primul strat.

Se adaugă câte un strat de vinete și sos de roșii deasupra.

La final, se adaugă sos de roșii amestecat cu pesto, se presară amestecul de brânzeturi rase și se lasă la cuptor la grătinat timp de 7 minute, la temperatura de 180 grade Celsius.

sursa: foodstory.stirileprotv.ro

alte Articole interesante

Alte Articole interesante