Zefir cu gust de fructe! Iată cum îl pregătim

Îți place zefirul? Ei bine, în loc să mănânci produsele din magazine, mai bine îl faci acasă.

zefir3

Mod de preparare

1. Gelatina se amestecă cu 2 linguri de apă fiartă și răcită. După ce se mai înmoaie un pic se mai adaugă 0,25 pahar de apă. Se pune vasul la foc mic și se încălzește compoziția până la dizolvarea completă a gelatinei.

2. Gemul și zahărul se pun într-un vas aparte, se amestecă bine și se pune la foc mic și se fierbe cca 4-5 minute, amestecând continuu. Se ia de pe foc și se lasă un picuț să se răcorească. Atenție !!! Nu lăsa prea mult să se răcorească fiindca se întărește repede.

92745302_1
3. Albușurile se bat spuma tare. Continuind să mixați albușurile, adăugați și gemul amestecat cu gelatină. Mai mixați cca 4-5 minute.
92746369_album_picphpuu 92746467_album_picphp000

4. Masa obținută se va pune într-o seringă pentru cofetărie și se vor așeză pe un platou tapetat cu hârtie pentru copt sau folie de aluminiu cu o lingură sau o seringă.

92746786_78
5. Dă la frigider p-u cel puțin 2 ore.6. înainte de a le servi le poți presăra zahăr tos.
92746899_55

Poftă bună!

alte Articole interesante

Alte Articole interesante