Revoltător! Patru tone de mezeluri din carne expirată urmau să ajungă în vânzare

Ofițerii Direcției Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului Național de Investigații împreună cu angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, au efectuat un control inopinat la două întreprinderi din raionul Criuleni, specializate în procesarea cărnii, fabricarea mezelurilor și afumăturilor.

separator

Ca urmare a verificărilor în secția de producere, au fost depistate peste 6 tone de produse din carne, dintre care peste 4 tone de carne de porc și vită fără indicarea marcajului și termenului de valabilitate, 35 kg de carne cu termen expirat, și 1800 de ouă fără acte de proviniență și certificat sanitar veterinar. Produsele erau păstrate în condiții improprii, fără a respecta regulile sanitare de depozitare a mărfii, ceea ar fi putut pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor.

Valoare totală a mărfii constituie aproximativ 470.000 lei. Produsele indicate au fost confiscate și vor fi transmise pentru efectuarea procedurilor de nimicire. Persoanele vinovate riscă amendă de la 6.000 până la 9.000 lei.

alte Articole interesante