Salată de vinete cu iaurt și susan

Vinetele sunt unele dintre cele mai delicioase legume ce pot fi consumate vara și toamna. În plin sezon, poți preparara vinetele într-o mulțime de moduri, fiind știut faptul că acestea aduc beneficii în dieta sănătoasă, fiind bogate în substanțe cu rol antioxidant, vitamine din grupul B, cupru, mangan, acid folic, vitamina K. Astăzi, află o rețetă sănătoasă de a prepara vinetele – salată de vinete cu iaurt și susan!

separator

Ingrediente

2 vinete mari
250 g iaurt grecesc 10%
30 ml ulei
2-3 căței de usturoi
o lingură pastă de susan
2-3 linguri de susan
zeama de la jumătate de lămâie
sare

Cum se prepară salata?

Coace vinetele, preferabil pe un grătar în aer liber. Curăță-le de coajă și lasă-le să se scurgă într-o sită pentru minim jumătate de oră, apoi le poți toca. Bate cu un mixer, mai întâi cu uleiul și pasta de susan, apoi adaugă iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit și sare după gust.

Prăjește semințele de susan într-o tigaie fără ulei până se rumenesc un pic, apoi presoară-le pe tartinele cu salata de vinete.

sursa

alte Articole interesante