Șase remedii cum să-ți refaci flora intestinală

Ești mereu obosită, ai dureri de cap, vrei să mănânci cât mai multe dulciuri și ți-au apărut alergii? Sunt semnele că s-ar putea, să suferi de un dezechilibru al florei intestinale.

separator

Bacteriile benefice din intestin au rolul de a menține flora într-un echilibru care să asigure o bună funcționare a organismului. De aceea, trebuie să fii mereu în gardă și să iei măsurile potrivite pentru a remedia și chiar a preveni aceste probleme.

Mai jos îți prezint cele șase remedii pentru a-ți reface flora intestinală:

 1. Consumă cât mai puține alimente cu un conținut ridicat de carbohidrați! Dacă vrei să restabilești balanța microflorei, va trebui sa renunți la ele. Astfel, va trebui să uiți de paste, orez, pâine și alte alimente bogate în amidon, deoarece favorizeaza înmulțirea florei patogene.
 2. Renunță la zahărul rafinat! Sub acțiunea acestuia, fungii se înmulțesc și pun stăpânire pe sistemul tău digestiv și poate să afecetze și alte mucoase, cum ar fi cea vaginalăCel mai bine ar fi să optezi pentru un îndulcitor natural, pe care să îl folosești atunci când vrei să schimbi gustul băuturilor.
 3. Consumă prebiotice! Acestea sunt niște bacili care iți refac cu brio echilibrul florei intestinale! Din acest motiv, este bine să le faci loc în alimentația ta pentru: ceapă, praz, usturoi, gulii, semințe de in, cicoare și anghinare.
 4. Consumă iaurt și chefir în cantități considerabile! Consumă cel puțin 200-300 ml de astfel de produse în fiecare zi. Preferabil ar fi să consumi iaurturile fără fructe deoarece acestea conțin zahăr, iar cel mai bine ar fi să le prepari chiar tu.
 5. O altă recomandare ar fi consumul de murături! Acestea sunt o adevărată sursă de probiotice adică bacterii vii, care întăresc sistemul imunitar şi ajută digestia. Ele sunt substanţe aflate în compoziţia legumelor şi a fructelor. Așă că iarna este anotimpul ideal pentru refacerea florei intestinale!
 6. Elimă stresul din viața ta! Stresul duce la anxietate care iți poate influența buna funcționare a organismului. Poți elimina stresul prin tehnici de relaxare și de masaj. Iar dacă ești o persoană activă poți opta pentru activități fizivce la sală, ori pentru înot.

De asemenea, pentru a-ţi menţine flora intestinală sănătoasă, include în dieta zilnică următoarele alimente:

 • Lactate fermentate;
 • Fructe şi legume de sezon;
 • Alimente bogate în fitonutrienţi benefici: citrice, roşii, varză, conopidă, broccoli, sfeclă roşie, fructe de pădure;
 • Condimente şi ierburi aromatice: cardamom, scorţişoară, cumin, ghimbir, mentă, nucşoară. Acestea contribuie la evacuarea gazelor intestinale, la reglarea glicemiei şi favorizează o digestie optimă;
 • Orez brun, ciocolată neagră, fulgi de ovăz, ulei de măsline, cereale integrale, care uşurează tranzitul şi evită balonarea.

Ai grijă de sănătatea ta!

alte Articole interesante