Smoothie de kiwi cu țelină, o băutură benefică pentru îmbunătățirea vederii și funcțiilor rinichilor

Țelina conține mari cantități de vitamina A și substanțe cu acțiune antioxidantă care contribuie la o vedere mai bună. De asemenea, această legumă îmbunătățește funcția de excreție a rinichilor. În plus, fructele de kiwi conțin, pe lângă antioxidanți, și o cantitate mare de vitamina C, care, de asemenea, ajută la îmbunătățirea vederii. Smoothie-ul de kiwi cu țelină este o băutură plină de nutrienți, benefică mai ales pentru cei care stau toată ziua în fața ecranului calculatorului.

separator

Cum se prepară și cum se consumă un smoothie de kiwi cu țelină?

Amestecă, într-un blender, o tulpină de țelină cu un fruct de kiwi. Bea acest suc dimineața, pe stomacul gol, dacă nu ai probleme de stomac.

Țelina, datorită conţinutului ridicat de apă şi fibre ajută la menţinerea siluetei. Pentru rezultate cât mai eficiente este indicat consumul regulat de frunze de ţelină sub formă de salate şi de suc obţinut din rădăcina telinei.

Mai mult, țelina reglează nivelul tensiunii arteriale, reduce nivelul hormonilor de stres din organism. Dacă este consumată constant, ţelina reduce inflamaţiile articulaţiilor şi durerile provocate de artrită datorită proprietăţilor antiinflamatoare.

Dacă ai probleme cu balonarea şi burta umflată, sucul de ţelină poate fi de ajutor.

Frunzele de ţelină sunt bogate în vitamina A, iar tulpinile dispun în abudenţă de vitaminele B1, B2, B6, dar şi potasiu, calciu, fier, magneziu, sodiu şi fosfor. Țelina rehidratează organismul cu minerale, mai ales dacă sucul este consumat după un efort fizic prelungit.

Cercetările au demonstrat că ţelina scade colesterolul ,,rău”, reduce inflamațiile în caz de guţă, astm, bronşite sau alte afecţiuni respiratorii.

De asemenea, menţine activitatea normală a rinichilor şi contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

sursa

alte Articole interesante