Stela Popa, de la gospodină la divă

Stela Popa, vedeta TVR a fost prezentă aseară la premiile Gopo de la București, cel mai important eveniment anual al cinematografiei românești. Frumoasa basarabeancă a îmbrăcat o superbă rochie de culoare albastră realizată de un designer din R. Moldova și a atras toate privirile la eveniment. A primit sute de like-uri pe pagina personală de Facebook, iar internauții i-au apreciat din plin apariția spectaculoasă.

separator

Și, pentru că arta de a fi o lady nu se învață la școală, ci de-a lungul vieții, prezentatoarea TV știe cum să-și etaleze calitățile. Fie că apare în rochie de gală, fie că apare cu șorț de gătit, jurnalista impresionează de fiecare dată. Apropo, de gătit. De când a devenit mamă, vedeta reușește să facă adevărate bijuterii culinare. Vine Paștele și Stela a împărțit zilele acestea ceva bun cu prietenii virtuali. A gătit turte dulci, în trei culori, în formă de ou. Le-au savurat însă colegii de la TVR București, cu ocazia Centenarului. Zi pe deplin marcată de Televiziunea Publică din România și unde Stela Popa a avut apariții și interviuri de urmărit.

Și pentru că iarna a trecut, iar sărbătorile pascale bat la ușă, nu am ezitat să împărțim și cititorilor noștri rețeta frumos colorată a Stelei Popa.

Turte dulci colorate

Aluatul:

  • 2 ouă
  • 80 gr. unt sau margarină
  • 1 linguriță de zahăr vanilat de la Dr. Oetker
  • 2 linguri de miere
  • 150 gr zahăr
  • 400 gr făină
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu sau puțină drojdie de la Dr. Oetker

Glazura:

  • apă
  • 100 gr. zahăr pudră de la Dr. Oetker
  • colorant alimentar de la Dr. Oetker

Se bate bine zahărul și untul cu mixerul, după care se adaugă ouăle, mierea și zahărul vanilat. Treptat se adaugă făina și bicarbonatul de sodiu sau drojdia de la Dr. Oetker. Pe un fund presărat cu făină se pune compoziția obținută și frământăm câteva minute.

Lăsăm aluatul să se „odihnească” aproape o oră, apoi îl întindem. Decupăm formele din aluat și le punem în tava unsă. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180° C,  timp de 10-12 minute până se rumenesc.

Glazura. Zahărul pudră de la Dr. Oetker se amestecă încontinuu și încet cu trei linguri de apă. Adăugăm apoi colorantul alimentar. Compoziția se toarnă peste turtele dulci scoase de la cuptor. Sau turtele dulci se tăvălesc prin glazură. Simplu, rapid, gustos și frumos. Poftă mare!

alte Articole interesante