Tartă cu carne de pui – o rețetă apetisantă

Este o rețetă foarte apetisantă. Ingredientele tartei se combină ideal, aluatul este foarte fin, dar în același timp crocant, umplutura este savuroasă, iar sosul întregește toate alimentle. Este o mâncare foarte simplă, care te cucerește prin aspectul și gustul său delicios.

separator

Ingrediente pentru aluat

-250 g de făină

-1 lingură de smântână

-90 g de unt

-1 ou

-0.5 linguriță de sare

Ingrediente pentru umplutură

-3 cartofi mari

-300 g de carne de pui

-1 ceapă

-o priză de sare

Ingrediente pentru sos

-2 ouă

-50 g de smântână

-50 ml de lapte

-o priză de sare

-o priză de piper roșu măcinat

-0.25 linguriță de nucșoară

-1 lingură de verdeață

Mod de preparare:

1. Aluatul. Amestecați făina cu untul rece (dar să nu fie foarte tare).

2. Faceți o adâncitură în făină. Adăugați oul, smântâna și sarea. Frământați un aluat elastic.

3. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

4. Umplutura. Fierbeți cartofii decojiți și carnea de pui.

5. Tăiați cartofii cubulețe și carnea în bucăți mici.

6. Curățiți ceapa, tocați-o mărunt și prăjiți-o în puțin ulei până se va rumeni.

7. Amestecați mcartofii, carnea, sarea și ceapa.

8. Sosul. Bateți cu un tel ouăle, smântâna, laptele, sarea, piperul, nucșoara și verdeața.

9. Ungeți o formă de 20-23 cm cu unt, tapetați-o cu hârtie de copt. Puneți aluatul în formă și nivelați-l uniform, făcând marginile înalte.

10. Puneți umplutura peste aluat și turnați deasupra sosul.

11. Puneți tarta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40-45 de minute. Faceți testul cu o scobitoare sau un bețișor de lemn.

Sursa

alte Articole interesante