Tocăniță de pui cu sos de nuci și rodie

O mâncare cu gust oriental, arome plăcute și o textură delicioasă! Merită să o încerci și tu, deoarece se pregătește rapid și ușor.

separator

Ingrediente:

  • nuci
  • 1/4 linguriță de nucșoară
  •  1/4 linguriță de piper
  •  1/4 linguriță de scorțișoară 
  •  1/2 linguriță turmeric
  •  3 linguri zahăr
  •  480 ml supă concentrată de pui
  •  800-900 g carne de pui
  •  250 g nuci
  •  1 lingură suc de lămâie
  •  2 linguri zahăr și puțină sare
  •  20 ml suc de rodii
  •  3 linguri ulei de măsline
  •  2 linguri unt
  •  cepe tocate

Metoda de preparare:

Pregătește mai întâi un sirop dulce din sucul de rodie, o lingură suc de lămâie și 2 linguri de zahăr. Pune-le la fiert și lasă-le să scada până cand se îngroașă. Prăjește nucile în cuptor și după ce s-au răcit macină-le mărunt cu robotul de bucătărie. Încinge o lingura de unt cu 2 linguri ulei de măsline și prajește bucățile de pui până se rumenesc.  Scoate-le pe un platou și pune în tigaie încă o lingură de unt și una de ulei, lasă focul mai mic și calește ceapa tocată. Pune înapoi în tigaie bucățile de pui, adaugă supa concentrată și lasă să dea în clocot. Acoperă cu un capac și lasă să fiarbă la foc mic pentru 30 de minute.

Adaugă nucile măcinate, siropul de rodie, zahărul și condimentele. Lasă totul să fiarbă la foc mic timp de o oră, amestecând la fiecare 20 de minute pentru a preveni lipirea nucilor de baza vasului în care gătești. Servește tocănița fierbinte cu boabe de rodie și orez.

alte Articole interesante