Trucuri simple care te vor ajuta să arăți minunat în această vară

Ca arăți senzațional, nu trebuie să ţii o dietă drastică, sau să te extenuezi cu cele mia grele exerciții fizice, doar urmează acești pași simpli care nu îți vor fura mai mult de un minut și care te vor ajuta să dai jos kilogramele nedorite rapid!

separator

1. Înlocuiește sucurile nesănătoase

Combină sucul tău preferat (jumătate de pahar) cu apă plată sau minerală. Poate nu va fi la fel de intens gustul, dar cu siguranță vei arde calorii făcând asta, chiar până la 85 de calorii/ pahar.

2. Plătește cash

De fiecare dată când poftești la ceva nu prea sănătos și decizi să îți cumperi, ține minte acest truc: pune separat unul sau doi lei de fiecare dată când trișezi. De asemenea, fixează-ți un buget lunar în cash, iar când acesta se epuizează vei fi conștientă că trebuie să te oprești.

3. Citește ambalajele

La prima vedere, un baton dulce pare să aibă undeva în jur de 220 de calorii, dar dacă chiar vei citi ambalajul cu atenție s-ar putea să fii surprinsă să găsești mai multe calorii decât te așteptai! Fii atentă.

 4. Vizionează filme horror

Cercetătorii au dovedit că un film de groază chiar poate tăia considerabil pofta de mâncare. Ciudat, nu-i așa? Se pare că atunci când suntem speriate, pofta de mâncare se sperie și ea!

5. Cereale integrale și semințe

Adaugă câte un pumn de cereale integrale sau semințe peste micul tău dejun. Acestea merg de minune cu iaurt, lapte sau smoothie-uri și te vor ajuta considerabil să păstrezi starea de sațietate pentru mai mult timp de-a lungul zilei. Așa vei putea sta departe de tentațiile nesănătoase.

6. Păcălește-ți papilele gustative

O bomboană mentolată poate face minuni când chiar dacă nu îți este foame, îți este totuși poftă spre exemplu de ceva dulce. Îți va opri pofta instant.

7. Schimbă cafeaua cu ceai

O cană ”inocentă” de cafea cu zahăr și lapte poate ajunge la 200 de calorii. Cel mai bine înlocuiește-o cu un ceai rece (cel verde sau negru are cafeină) sau, cel mult o cafea rece care să aibă nu mai mult de jumătate de linguriță de zahăr.

 8. Sună un prieten

Nu trebuie să te afunzi în singurătate și să-ți verși supărările mâncând diverse snack-uri. De ce ai tu nevoie de fapt este socializare, așa că nu ezita să suni un prieten dacă te simți singură.

9. Ține un jurnal alimentar

Punând pe foaie tot ceea ce ai consumat într-o zi te va ajuta să fii conștientă când depășești limitele și să acorzi atenție la modul în care îți alimentezi corpul.

10. Doar spray

În loc să-ți pregătești mesele într-o baie de ulei, ce poți face este să adaugi doar un strat subțire de ulei sub formă de spray. În acest fel alimentele nu se vor lipi de tigaie, se vor găti cum trebuie, iar tu vei sta departe de încă 100 de calorii.

11. Cumpără varianta mică, mereu

Vrei un snack puțin mai nesănătos? Cumpără cea mai mică variană a produsului, care, de obicei, este chiar și cantitatea recomandată pe care ar trebui să o consumi!

12. Intervale de sprint

Dacă deja ieși regulat la jogging tot ce trebuie să faci acum este să adaugi sesiuni de 30-60 de secunde de sprint la rutina ta. Astfel o să arzi mai multe calorii și nu va trebui nici să-ți lungești antrenamentul.

13. Măsoară înainte să gătești

Nu e un obicei prea bun să gătești în cantități masive doar pentru tine. Folosește-te de un cântar de bucătărie când ai dubii și respectă gramajele indicate în rețetă. Dacă totuși ai gătit prea mult, cheamă niște prieteni la cină și în acest fel nu vei risca să mănânci totul de una singură.

14. Nu pleca de acasă fără prânz

Mâncatul în oraș, deși este plăcut, te va face să iei în greutate multe kilograme nedorite. Este foarte important să ai masa de prânz pregătită în avans, așa încât să nu mai fii tentată de ofertele restaurantelor. Poți ține departe până la 300 de calorii dacă respecți această regulă.

15. Fă măcar zece flotări

Înainte să deschizi frigiderul pentru a savura o înghețată încearcă să faci 10 flotări. Sportul îți va ajuta metabolismul și îți va reduce pofta de dulciuri.

Sursa

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lâng rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Un fost model Playboy s-a sinucis împreună cu fiul ei de 7 ani
Articolul anterior
Un post de televiziune își suspendă activitatea: „Resursele financiare s-au epuizat, iar în aceste condiții nu mai putem continua”
Articolul următor