Un prânz delicios – ficăței cu ceapă și ardei gras

Ficățeii cu ceapă și ardei gras la tigaie se fac foarte repede și ușor. Singurul secret ar fi să tăiați ceapa și ardeiul rondele. Toată compoziția se va înăbuși în sosul format de ficățeii prăjiți în ulei, unde la final se va adăuga puțin vin roșu și crenguțe de cimbru uscat.

separator

Ingrediente:

  • 500 g ficăţei de pui
  • 3 cepe medii
  • 2 caței de usturoi
  • 1 ardei gras de preferat rosu
  • 1 linguriță de pastă de ardei gras
  • 50 ml de ulei
  • 50 ml vin roșu
  • sare și piper după gust
  • cimbru uscat

Mod de preparare:

Se taie ceapa rondele, la fel și ardeiul gras, și se pun la călit în uleiul încins împreună cu usturoiul tocat mărunt.

Când ceapa a devenit translucidă, se adaugă ficățeii spălați și curățați de pielite. Acoperiți tigaia cu un capac și amestecați din când în când să nu se lipească. Ficățeii își mai lasă și ei apă, dar dacă e nevoie, adăugați foarte putină suplimentar, doar atât cât să aibă în ce se înăbuși.

Când ficățeii sunt gata, îndepărtați capacul, adăugați vinul, 2 crenguțe de cimbru uscat și lăsați să mai dea câteva clocote.

Potriviți gustul de sare și piper și serviți cu murături și mămăliguță sau piure de cartofi.

Să aveți poftă!

alte Articole interesante