Un renumit medic a dezvăluit rețeta longevității

Unul dintre cei mai chirurgi ai lumii, profesorul rus Fiodor Uglov a ajuns la vârsta de 103 ani, având o sănătate de fier. Medicul s-a născut în regiunea Siberia, în anul 1904 și a decedat în 2008. Profesorul Uglov a intrat totodată în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai bătrân chirurg activ din Europa. Iată care sunt sfaturile acestuia pentru o viață lungă și sănătoasă.

separator

Lipsa mișcării, cel mai dușman al sănătății!

Potrivit chirurgului, pentru a avea o viață lungă, trebuie înlăturată obezitatea și lipsa mișcării. Acesta recomandă activitate fizică și intelectuală înaltă, renunțarea definitivă la tutun și alcool, mâncare echilibrată, minim 7 ore de somn pe zi.

Regimul alimentar trebuie să conțină proteine, fibre și nutrienți

Iată ce alimente trebuie consumate dar și orele potrivite. Dimineața se consumă o ceașcă de ceai negru sau cafea naturală fără a adăuga zahăr, iar ulterior se mănâncă un ou fiert cu gălbenuș tare și 8 prune uscate, înmuiate de seara, în apă.

Meniul de prânz constă în 200 g de carne de pui fiartă, carne de porc fără grăsime sau pește, o portocală și 100 g de varză proaspătă sau fiartă, ce poate fi înlocuită cu morcov.

Între mese, se poate mânca 30 g de cașcaval sau brânză, un măr, o portocală, iar la cină un pahar cu chefir sau lapte acru.

sursa: www.secrete.com

alte Articole interesante