Util! De ce e bine să pui o lingură de lemn peste oală

Acest truc învățat de la bătrâni a salvat multe gospodine de la curățarea plitelor. Așa că, de fiecare dată când fierbi spre exemplu o ciorbă, tocăniță, cartofi, sau alt fel de mâncare – pune transversal o lingură de lemn deasupra, pentru a opri lichidul să mai dea pe afară.

separator


O lingură de lemn este ustensila foarte utilă în bucătăria oricui. Astfel că:

  • Evită ca mâncarea să dea în clocot și să curgă din oală, pe aragaz. Pune o lingură de lemn deasupra vasului de gătit. Acest atât de simplu truc învățat de la cei mai în vârstă a salvat nenumărate aragazuri de la murdărit și, totodată, multe gospodine de la a le curăța, a mia oară. Așa că, de fiecare dată când fierbi ciorbă, tocăniță, cartofi, paste, fasole etc., pune transversal o lingura de lemn deasupra, pentru a opri lichidul să mai dea pe afară.
  • Taie ceapa fără lacrimi. Înainte de a tăia ceapa, pune-o în suc de lămâie. Acesta va neutraliza sulful, care produce lacrimi.
  • Omletă este mai pufoasă. Înainte de a bate ouăle pentru omletă, adaugă-le puţină apă minerală. Omleta se va face mai repede, va fi mai gustoasă şi mai pufoasă.
  • Reîmprospătează pâinea veche. Dacă vrei ca pâinea de o zi sau două să redevină proaspătă, înveleşte- o în hârtie absorbantă umedă şi încălzeşte-o 15 secunde la cuptorul cu microunde.
  • Cartofi prăjiţi crocanţi. Ţine cartofii curăţaţi şi tăiaţi 2-3 minute în apă rece ca gheaţa, apoi usucă- i bine şi pune-i la prăjit. Vor avea o crustă crocantă delicioasă.
  • Înlătură surplusul de sare. Dacă ţi-a ieşit mâncarea prea sărată, adaugă o felie de cartof crud. Acesta va absorbi surplusul de sare.
  • Salată fragedă pentru mai mult timp. După ce ai cumpărat salata verde, înveleşte- o în ziar înainte de a o băga în cutia de legume, la rece. Astfel, umiditatea va fi absorbită şi salata va ţine mai mult.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante