Alimente care elimină surplusul de lichide din organism

Mulți oameni au o problemă de retenție de lichide. Cauzele pot fi diverse, variind de la menstruație la boli cardiovasculare. Unele persoane care suferă de această afecțiune cred că dacă nu vor consuma apă, nu vor acumula lichide, doar că acest lucru nu este adevărat. Apa ajută organismul să producă mai multă urină, iar excesul de lichide din țesuturi se elimină mai rapid. Un ajutor în acest caz sunt diureticele – alimente și plante (inclusiv medicamente) care ajută corpul să scape de retenția de lichide prin urinare.

[Alimente care elimină surplusul de lichide din organism

Iată lista celor mai eficiente produse:

pineFructele și legumele

Cele care conțin din abundență apă acționează ca un diuretic natural. Printre acestea sunt: pepenele, roșiile, afinele, ananasul, strugurii, varza, morcovii, sfecla roșie, sparanghelul, castravetele.

ovaz-rzOvăzul

Deoarece conține dioxid de siliciu este un diuretic foarte bun. Iar pentru a obține efect maxim, combină-l cu fructe proaspete. În plus, acest aliment păstrează sistemul digestiv sănătos prin reducerea riscului de constipație.

Plantele

Există multe plante naturale cunoscute pentru efectul lor diuretic, cum ar fi păpădia, cozile de cireșe, mătasea de porumb, coada șoricelului, frunze de merișor. Acestea sunt un ajutor de nădejde în cazul bolilor renale.

Dar cel mai important în cazul retenției de lichide este să monitorizezi aportul de sare. Prea multă sare folosită în alimentație nu permite organismului să elimine lichidele.

alte Articole interesante