Alimente sănătoase care înrăutăţesc acneea

Şi alimentele sănătoase ne pot face rău! Iată o listă cu 6 alimente despre care nu ştiai că ne provoacă acnee, deşi sunt considerate sănătoase.

separator
acnee_07

Dacă eşti o persoană sensibilă este indicat să eviţi alimentele bogate în zaharuri naturale şi în acizi. De asemenea, atunci când îţi intoduci noi alimente în dieta zilnică este bine să fii atent la posibilele schimbări ce pot să apară la nivelul tenului. În acest fel vei cunoaşte cu exactitate ce alimente îţi provoacă o reacţii acneică puternică.

1. Portocalele
Cu toţii ştim că portocalele sunt bogate în acizi naturali şi vitamina C. Aceşti nutrienţi sunt utili organismului însă, pentru persoanele cu o sensibilitate crescută ei pot provoca acnee. Dacă sesizaţi apariţia de acnee persistentă este indicat să faceţi o pauză din consumarea portocalelor şi să vă reprofilaţi pe alte fructe dulci şi gustoase.

2. Căpşunile
Deşi acestea sunt unele dintre cele mai iubite fructe, atunci când sunt consumate în cantităţi mari pot duce la erupţii cutanate şi acnee. Încercaţi să le consumaţi în cantităţi mici sau să le înlocuiţi cu alte fructe precum afinele sau murele, bogate în antioxidanţi, polifenoli şi fibre.

3. Roşiile
Nelipsite vara, în salată sau consumate simple cu brânză, roşiile deţin supremaţia în lumea legumelor preferate de oameni. Deşi se vorbeşte mult despre beneficiile roşiilor asupra sănătăţii, există şi persoane care prezintă o reacţie acneică la aceste legume. În acest caz este indicat să le consumaţi cu moderaţie sau să le eliminaţi complet din alimentaţie.

4. Iaurtul

Deşi pare greu de crezut, în condiţiile în care iaurtul este unul dintre cele mai populare produse lactate de pe piaţă, acesta este responsabil şi pentru apariţia acneei, mai ales dacă are în componenţa zaharuri. Puteţi opta şi pentru o alternativă – kefirul!

Sursa

alte Articole interesante

Alte Articole interesante