Amenzi de 1200 lei pentru șoferii care scriu mesaje, urmăresc imagini video sau navighează pe internet în timp ce conduc

Un proiect de lege care stabileşte noile sancţiuni a fost votat în prima lectură de deputaţi. Şoferii care scriu mesaje, urmăresc imagini video în timp ce conduc sau, mai simplu, navighează pe Internet vor fi pedepsiţi. Amenda va fi de 1.200 de lei şi trei puncte de penalizare.

separator

Dacă abaterea se va repeta amenda va ajunge până la 3.000 de lei. Excepţie vor fi cazurile când telefoanele mobile sunt utilizate în calitate de dispozitiv GPS. Prin astfel de prevederi, autorii îşi propun să sporească siguranţa în trafic. Unii deputaţi cred însă că poliţiştilor le va fi dificil să demonstreze că şoferii nu sunt atenţi la drum, scrie publika.md.

Pentru a-i convinge pe deputaţi să susţină proiectul, autorii au făcut referire şi la studiile internaţionale, care arată că pentru a scrie un mesaj scurt ai nevoie de cel mult şase secunde. Dacă eşti la volan şi conduci automobilul cu o viteză de 50 de kilometri la oră, asta înseamnă că parcurgi aproximativ 70 de metri fără a fi atent la drum.

alte Articole interesante