Angajații care vor colecta ilegal bani în școli și grădinițe vor fi concediați imediat, potrivit Primăriei Chișinău

Angajații care vor colecta ilegal bani în gradinițe și școli vor fi concediați imediat. De asemenea, instituțiile de învățământ vor fi obligate să raporteze lunar cum au cheltuit banii din bugetul alocat.

separator
Anunțul a fost făcut de primarul interimar, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău. Potrivit primarului, pentru 2018/2019 au fost alocate sume considerabile pentru instituțiile de învățământ, de circa 100 de milioane de lei, inclusiv pentru produse de igienă. Totodată, au fost elaborate câteva prevederi, care vor fi obligatorii pentru executare de către toate instituțiile de învățământ.

Până pe 1 mai, managerii de grădinițe și școli vor trebui să facă inventarierea tuturor bunurilor, inclusiv a celor cumpărate din banii părinților.

De asemenea, până la 1 aprilie, toate instituțiile de învățământ vor prezenta sumele din bugetul pentru 2019 și necesitățile care sunt acoperite. Lunar se va prezenta un raport pe ce au fost cheltuiți banii, a mai spus Ruslan Codeanu. ,,Dacă angajații vor colecta ilegal bani, aceștia vor fi pedepsiți conform codului muncii, adică vor fi eliberați imediat de la locul de muncă”, a mai spus edilul.

Amintim că în data de 19 februarie a fost semnat un ordin care interzice orice colectări de bani la școlile și grădinițele din Capitală. Sunt interzise colectările ilicite de bani sub orice pretext, cum ar fi: presupuse taxe de înmatriculare; asigurarea cu manuale de alternativă; prestarea serviciilor educaționale adiționale programului; consultații academice; lucrări de reparație; amenajarea și dotarea instituțiilor de învățământ; organizarea activităților extrașcolare sau acceptarea oricăror altor beneficii de la părinții elevilor/copiilor.

sursa: Facebook/Primaria Municipiului Chișinău

alte Articole interesante