Anunț important! Prezentarea cazierului judiciar nu va mai fi necesară

De la 8 octombrie, cazierul judiciar va putea fi obținut instituția interesată direct de la Politie. Moldovenii nu vor mai fi nevoiți să prezinte cazierul judiciar la instituțiile statului, iar alte 4 documente: polița de asigurare medicală, certificatul medical, patenta de întreprinzător și certificatul privind lipsa datoriilor la stat pe suport de hârtie vor fi anulate în timpul apropiat.

separator

Excluderea documentelor pe suport de hârtie va economisi timpul oamenilor, care nu vor mai trebui să facă drum între instituții, dar îi va scuti și de plățile achitate la obținerea actelor.

Cazierul contravențional nu mai este necesar la perfectarea permisului de conducere și la eliberarea plăcuțelor de înmatriculare a vehiculelor.

În ce privește polița de asigurare, datele persoanelor se conțin în registrele CNAM, pentru certificatele medicale este funcțională platforma e-certificat medical, iar pentru certificatul privind lipsa datoriilor la stat, toată informația este publică și disponibilă în format electronic.

În acest scop, instituțiile publice vor trebui să utilizeze platforma MConnect. Astăzi, la această platformă sunt conectate peste 30 de instituții, care efectuează schimbul electronic de date în timp real.

Platforma MConnect este implementată de Agenția de Guvernare Electronică pentru facilitarea schimbului electronic de date între autoritățile publice, fără a solicita informații de la cetățeni și mediul de afaceri în formă de certificate și rapoarte.

sursa: www.moldova.org

alte Articole interesante