Astăzi este marcată Ziua Internațională FĂRĂ pungi de plastic!

Anual, la 3 iulie, este marcată ziua internaţională fără pungi de plastic. Ambalaje de plastic sunt o sursă îngrozitoare de poluare a mediului înconjurător. Ajunse în ape și în sol, acestea nu se descompun nici în 500 – 1000 de ani. Sunt înghițite de pești, broaște țestoase și alte animale marine, punând în pericol viețile animalelor, dar și a oamenilor.

separator

Nu fi indiferent! Ține minte că atunci când bei apă, în corp ajunge și plastic!

Ziua internațională FĂRĂ pungi de plastic are scopul de a demonstra că există alternative sănătoase și oamenii pot trăi fără pungi de plastic.

În Moldova, în fiecare an, sunt importate cel puțin 420 de milioane de pungi de plastic. Ți-ai pus întrebarea unde ajung aceste pungi? În sol, pe câmpuri, în ape. În țara noastră, în ciuda importului masiv, deșeurile și pungile de plastic nu sunt reciclate!

Pe lângă poluare și efectele negative asupra sănătății, arderea obiectelor de plastic elimină în atmosferă compuși toxici, care se întorc în pământ, cauzează ploi acide, degradarea solului și îmbolnăvirea plantelor și viețuitoarelor.

Soluţia este renunțarea definitivă la pungile de plastic și înlocuirea acestora cu pungi ecologice, plase reutilizabile, din materiale biodegradabile.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, mai mult de 80% din întreaga cantitate de apă potabilă, verificată în laboratoare de pe cinci continente, conţine particule nocive din plastic.

Plasticul este toxic, iar în organismul uman poate provoca dereglări ale sistemului hormonal, boli de piele, diferite tipuri de cancer. Spune NU pungilor de plastic!

alte Articole interesante