Atenție, ignorați acest mesaj! O nouă tentativă de fraudă vă poate lăsa fără banii din cont

Compania de telefonie mobilă Moldcell atenționează consumatorii despre o nouă tentativă de fraudă prin intermediul telefoanelor mobile.

separator
În cazul în care ați recepționat beep-uri sau SMS de la numere internaționale necunoscute cu subiectul „Te rog sună-mă”, sunteți rugați să le ignorați. Dacă veți apela aceste numere, există riscul ca banii sau minutele din contul Dvs. să fie consumate, așa cum se va percepe tarifarea similară cu cea pentru apelurile internaționale (tarif standard).

Aceste tentative de fraudă sunt întreprinse de persoane necunoscute, care urmăresc drept scop obținerea câștigurilor ilicite prin diverse metode. Pentru a vă proteja, țineți cont de următoarele recomandări:

Protejarea drepturilor şi intereselor abonaților este o prioritate pentru compania Moldcell. În acest scop, compania dispune de soluţii software folosite pe larg în grupul TeliaSonera, atât pentru prevenirea fraudelor, cât şi protejarea datelor cu caracter personal ale abonaților săi. Pentru a evita comiterea unor astfel de acţiuni frauduloase şi a contracara înșelăciunile prin telefonul mobil, care ar preveni eventualele costuri suplimentare în defavoarea clienților, Moldcell a blocat numerele în cauză pentru apelarea din rețea.

De asemenea, Moldcell a lansat o campanie de informare a clienților săi privind riscurile de fraude pe telefonul mobil. În acest context, a fost expediat un SMS către toţi clienții Moldcell, cu avertizarea despre tentativele de fraudă şi îndemnul de a fi precauți la apelurile/mesajele primite pe telefonul mobil. Mesajul expediat de Moldcell conține următorul text:”Atenție la apelurile si SMS-urile primite de la numerele internaționale necunoscute prin care se solicită efectuarea unui apel internațional. Există riscul să fie o fraudă prin telefonul mobil. Detalii, gratuit, la numărul 500 sau 444”. De reținut!

În cazul în care doriţi informaţii suplimentare despre campanie sau aveţi suspiciuni privind apelurile/mesajele SMS care le primiţi de la numere internaţionale, contactați operatorul la adresa de email fraude@moldcell.mdsau la numerele de telefon 500, 444 (de pe mobil) ori 078 500 500 (de pe numerele altor operatori naționali).

alte Articole interesante